2013. március 8. 7:25.

Mindenki retteg: Matolcsy megkezdte a fejcseréket a Magyar Nemzeti Bankban (MNB).

Nagy változások várhatók a Magyar Nemzeti Bank és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) dolgozói életében, ugyanis az csak a jéghegy csúcsa, hogy Matolcsy az MNB-be és Varga Mihály az NGM-be érkezett. A jegybankban sokan féltik pozíciójukat, ugyanis köztudott, hogy Matolcsy saját embereivel érkezik, ám egyelőre bizonytalan, hogy ki tarthatja meg régi állását és kit rúgnak ki. Egyes folyosói pletykák szerint Matolcsy 10-nél is több alkalmazottat hoz magával.

Az új jegybankelnök március 6-án letette az esküjét, első hivatalos munkanapján, március 7-én pedig máris fenekestől felforgatta a Magyar Nemzeti Bank életét. Az MNB első embere bejelentette: költségcsökkentéssel kezdi meg az irányítást, és az alelnökök mellett öt ügyvezető igazgató alá szervezi a feladatokat, a felelősségteljes posztokat pedig főként korábbi bizalmasaira – Nagy Rózára, Palotai Dánielre és Csizmadia Norbertre – bízza.

Matolcsy György

Ötből két ügyvezető igazgatói posztra az NGM-ből érkező munkatársat nevez ki az új jegybankelnök

Nagy Róza eddig a Nemzetgazdasági Minisztériumot irányította közigazgatási államtitkárként, mostantól az újonnan létrehozott főigazgatói székbe ülhet. Matolcsy számít korábbi NGM-es államtitkárára, Csizmadia Norbertre is, akire a fiskális koordinációért felelős ügyvezető igazgatói pozíciót bízza. Palotai Dániel a monetáris politika megvalósításáért lesz felelős ügyvezető igazgatóként.

Két igazgatói posztot olyanok töltenek be, akik már eddig is a jegybankban dolgoztak. Nagy Márton a pénzügyi stabilitásért felelt eddig, most megkapta hozzá a hitelösztönzést is, míg Sándor György az intézmény működtetéséért volt felelős, a jövőben is ez lesz a dolga.

Az NGM-ben sem lehet nyugodt mindenki, Matolcsy távozásával felborul a korábbi rend, és Varga Mihály a megüresedő helyeket saját embereivel tölti fel.

A következő híreink is érdekelhetik:
Matolcsy György

580 ezerrel keres többet Matolcsy

2013. március 5. 10:54.
Matolcsy Gyögy

Matolcsy a jegybank élén?

2013. február 6. 9:15.
Matolcsy György

Matolcsy György lehet az MNB új elnöke

2012. november 14. 13:18.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Fidesz-szekhaz

Néhány tucat civil tüntető behatolt a Fidesz Lendvay utcai székházába március 7-én délelőtt. A demonstrálók az alaptörvény 4. módosítása ellen ...