2018. február 9. 13:20.

A zsebmérlegek hatalmas előnye, hogy igen kicsik, így szó szerint akár a zsebünkbe is elférhetnek, ennek köszönhetően a mérést akárhol eltudjuk végezni, hiszen mindenhova magunkkal tudjuk vinni a mérőeszközt.

A zsebmérleg használata során sokszor szembetalálhatjuk magunkat azzal a gonddal, hogy a lemérni kívánt dolog nagyobb, mint maga a mérleg. Sokan nem tudják, ilyenkor mi a teendő. A legtöbb zsebmérleg tálcája viszont enyhén kiemelkedik a mérleg sík felületéből, ennek köszönhetően nagyobb méretű tárgyak lemérése is megoldható vele. Hasonlóan a csomag- és platrommérlegekhez, hiszen azok is tökéletesen alkalmasak túlméretezett csomagok és tárgyak leméréshez, főleg az eltávolítható kijelzőjük miatt.

Zsebmérleg és a digitális kanálmérleg

A digitális zsebmérlegek széles körben használhatóak, hiszen alkalmas gyógyszerek, fűszerek, de akár ékszerek és drágakövek súlyának lemérésére. Kis mérete miatt kompakt és könnyen hordozható. Igen érzékeny szenzorral van ellátva, melynek köszönhető a nagyon pontos mérés. Könnyen áttekinthető és leolvasható az LCD kijelzője, mely képes még az elemek állapotát is kimutatni. Jelzi azt is, ha túl van terhelve a mérleg és képes automatikusan kikapcsolni használat után.

A legtöbb digitális zsebmérleg mértékegység átalakítást is eltud végezni egy gombnyomással. A méréshatárok 0-500 gramm, a mérési pontosságuk pedig általában 0, 1 gramm. A tára funkciónak köszönhetően könnyedén lenullázhatjuk a mérleget és a legtöbb mérleg automatikus kalibrálással is el van látva.

Mit tudnak az igen kicsi digitális mérlegek?

Mit tudnak az igen kicsi digitális mérlegek?

A zsebmérlegnél kisebb készülék a kanálmérleg, mely tökéletes liszt, tea, fűszer, vagy akár tejszín leméréséhez. Egyértelműen a konyhában használatos dologról beszélünk, mely 0,1 gramm pontossággal képes mérni. Könnyedén kiválaszthatjuk a kívánt mértékegységet, melyet a rögzítő funkcióval tárolni is tudunk. A digitális kanálmérleg 30 másodperc után automatikusan kikapcsol. Használat során a mérleget kezünkben kell tartani, vízszintes helyzetben. A kanál akkor kerül teljesen vízszintes helyzetbe, amikor a beépített libella buborék teljesen középen áll.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
A háziállat patikák szolgáltatásai

Elsőre talán azt hinnénk, hogy a háziállat patikákban csak azokat a készítményeket árulják, melyek kimondottan állatok számára lett kifejlesztve. Emellett ...