2012. szeptember 13. 10:52.

Felfüggesztette a tablettás terhességmegszakítást a Rózsakert Medical Center – írja a Népszabadság.

Hazánkban csak egy magánklinikán, a Rózsakert Medical Centerben alkalmazták az abortusztablettát. Az intézményben több száz terhességmegszakítást végeztek ezzel a módszerrel. Ám a klinika feladta a harcot és beszüntette az abortusztabletta használatát, mert nem éri meg neki, hogy a gyógyszer miatt zajló politikai vita kereszttüzében álljon.

Csermely Gyula, a magáncég tulajdonosa arról beszélt az egészségpolitikai fórumon, hogy szerinte a tabletta alkalmazhatóságával kapcsolatos politikai vitában eszközként használták fel az intézményét.

Korábban a Népszabadság birtokába jutott olyan feljegyzés, mely szerint a kormány egyebek mellett azt vizsgálja, miként lehetne megszüntetni a tabletta alkalmazását a klinikán.

abortusztabletta

Felfüggesztették a tablettás terhességmegszakítást

Az abortusztabletta 2012 tavaszán kavart nagy vihart hazánkban, miután az megkapta a magyarországi forgalombahozatali engedélyt. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár akkor azt közölte: a készítmény alkalmazása kapcsán olyan mértékű szakmai vita alakult ki, amely nem rendezhető, ezért a tabletta nem kerülhet forgalomba.

A Népszabadság emlékeztet arra, hogy az egészségügyi államtitkárságnak készített szakértői vélemény szerint nincs jogi lehetőség a tabletta betiltására.

A készítményt – amelyet a WHO a terhesség megszakításának biztonságos módszereként ajánla a várandósság 10. hetéig – számos országban, egyebek között Ausztriában és Svédországban is alkalmazzák.

A következő híreink is érdekelhetik:
gyógyszer

Per lehet az abortusztablettából

2012. június 7. 9:56.
gyógyszer

Nem lesz abortusztabletta

2012. május 22. 9:57.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
elixis

A Szentkirályi Ásványvíz 1 éves fejlesztés után megalkotta a nemzet üdítőitalát, a kellemes ízű, szénsavas és frissítő hatású, Szentkirályi ásványvíz ...