2012. december 20. 14:12.

Oláh Gergő történelmet írt az X-Faktorban. A fiatal énekes úgy nyerte meg a tehetségkutatót, hogy minden adásban rá szavazott a nézők többsége.

Az RTL Klub nyilvánosságra hozta, hogy az X-faktor versenyzői milyen arányban kapták a nézői szavazatokat. A tehetségkutató három szériája közül most először fordult elő, hogy egy énekes – konkrétan Oláh Gergő – minden élő adásban elsöprő többségű voksot zsebelt be a rajongóitól.

Még maga a győztes is meglepődött, hogy ilyen fölénnyel nyert. „Nagyon meglepődtem a táblázat adatain, de még ha ismertem volna is, nem befolyásolta volna a teljesítményemet, úgy küzdöttem volna, mint addig. Amíg az X-Faktor zajlott, nem szerettem volna tudni a szavazatarányokat” – mondta az aranytorkú énekes.

táblázat

A 2012-es X-faktor adásaira érkezett nézői szavazatok aránya

„Azt gondolom, hogy ez egyedülálló teljesítmény, hiszen az előző évadokban a győztesek párbajoztak. Ez is bizonyítja, hogy nagyon megérdemelte a győzelmet, ez az ő kvalitásainak a visszaigazolása. Az én szerepem ebben az, hogy észrevettem, őt kell vinnem az élő show-ba, s közben sem szúrtuk el. Ha van egy tehetséges embered, fontos, hogy észrevedd, miben nem kell megváltoztatni. A számok azt is mutatják, hogy ha valaki nem énekelt jól, akkor jóval kevesebb szavazatot küldtek rá. Egy idő után bizonyos narratívák is versenyeztek egymással. Szárnyra kelt például, hogy nyerjen már végre egy lány, én ezzel nem értettem egyet, mert nem az a kérdés, hogy ki milyen nemű, hanem hogy miként énekel” – vélekedett a szavazatokról Gergő mentora, Geszti Péter.

Oláh Gergő

Oláh Gergő (Fotó: RTL Klub)

Antal Timi és Csobot Adél szavazatainak alakulása izgalmasan változott az adások során. A hatodik show-ig mindketten a voksok 10-15%-át vitték el, majd Timi elhúzott és Adél kiesésekor már több mint 10%-kal több szavazatot gyűjtött be. Gergő nagy fölénye csupán a fináléig tartott, ugyanis csak egy hajszállal nyerte meg a 2012-es X-faktort Timivel szemben.

A következő híreink is érdekelhetik:
Oláh Gergő

X-faktor finálé, szombat: Oláh Gergő

2012. december 15. 20:58.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

Zenés-táncos műsor és többfogásos gálavacsora várja a szilveszterezni vágyókat a Zugló Hotel 2012. December. 31-én. Szilveszteri menü: Norvég füstölt lazac ...