2012. augusztus 14. 19:41.

6,3 kilogrammal látta meg a napvilágot Zselyke, az óriáscsecsemő. A debreceni kislány kétszer akkora, mint egy átlagos újszülött.

Augusztus 8-án 6.300 grammal, 63 centis hosszúsággal született meg Erdős Zselyke a debreceni Kenézy Kórházban. A kislány császármetszéssel jött a világra. A boldog szülők számítottak arra, hogy gyermekük nagyobb lesz az átlagnál, ugyanis az ultrahangfelvétel is ezt mutatta, illetve édesanyja, Tünde a szülés előtti napokban már moccanni sem bírt. Ám még a tapasztalt orvosokat is meglepte, hogy a kis hölgynek a 6 kilót is sikerült túlszárnyalni.

Egyelőre nem tudni, hogy minek köszönhető a leányzó extra mérete, ugyanis az anya semmilyen magzatvédő készítményt nem szedett és nincs cukorbeteg a rokonságban.

Erdős Zselyke

A büszke anyuka és a 6,3 kilós óriásbébi

A lényeg, hogy a baba és mama is makkegészségesek, így hatalmas az öröm az Erdős családban. Mindezt még tetézi, hogy Zselyke óriási méretével valószínűleg országos rekordot állított fel.

Néhány éve Miskolcon 6.200 grammos kislány, míg egy zalakomári családnál 6.400 grammos kisfiú született. Idén Kínában egy több mint 7 kilós baba látta meg a napvilágot, míg a Guinness rekordot egy ohiói nő 1879-ben született, 10,77 kilós újszülöttje tartja.

A következő híreink is érdekelhetik:

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Orbán Viktor

Letelik a miniszterelnök szabadsága és augusztus 18-án, szombaton feltöltött akkumulátorokkal áll ismét munkába. Első hivatalos szereplése az állami ünnepségen lesz. ...