2010. július 10. 14:31.

hazfelujitas Budafok-Tétény önkormányzati támogatást ad a ’94 előtti hagyományos házakra, hogy megoldódjon a hatalmas hő veszteség kérdése. Igen ám, de mindez visszatérítendő és az összeg sem túl nagy – igaz legalább kamatmentes.

Egy ház vételekor és építésekor ma fontos szempont az, hogy mennyire energiatakarékos, vagy esetleg az „udvart fűti”-e. Régebben viszont egy kicsit másképpen volt. Sem az alkalmazható technika, sem az akarat nem volt meg ahhoz, hogy jól hőszigetelt házak épüljenek, a megboldogult szocializmus inkább a mennyiségre, mint a minőségre törekedett. Ennek következményeképpen most nagy szükség van a panelprogramokra, illetve a 22. kerület önkormányzata által jelenleg szervezett, hagyományos építésű házakra vonatkozó támogatásra.

A hő köztudomásúlag legjobban a nyílászárókon és a homlokzaton szökik, ezért a pályázatot e két elem cseréjére, illetve hőszigetelésére írták ki. A nyerhető összeg maximum 500.000 forint, ami a teljes kivitelezés maximum 50%-a lehet. Fontos továbbá, hogy szociális alapú a támogatás, az elbírálás egy főre jutó nettó jövedelem alapján történik. A pályázat lejáratának határideje a július 30. péntek!
A pályázat részleteiről az önkormányzat honlapján lehet érdeklődni.

/Forrás: www.bp22.hu/

A következő híreink is érdekelhetik:
ujszechenyiterv_nagy-300x145

Új pályázat

2013. március 19. 20:45.

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=194 w=100 h=240 float=left]Pezsgő élet lesz a nyáron is a Nagytétényi Kastélymúzeumban, melynek gyönyörű barokk kastély épülete a XVIII. ...