Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg sárgabarack | 5 dl édeskés, muskotályos fehérbor |
4 evőkanál citromlé | 4 evőkanál méz |
1/2 sárga húsú dinnye (40 dkg) | 2 csipet őrölt fahéj |
1/2 zöld húsú dinnye (40 dkg) | 1 púpos evőkanál étkezési keményítő |
50 dkg görögdinnye | díszítéshez: néhány mentalevél |
Elkészítés:
A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk, majd azonnal meglocsoljuk citromlével, nehogy megsárguljanak. A dinnyéket félbevágjuk, kimagozzuk és golyókat vájunk ki a belsejéből (kb. 20-25 darabot).
A golyókat félretesszük a díszítéshez, a maradék dinnyét kikaparjuk, és a borral, a mézzel valamint a fahéjjal együtt a sárgabarackhoz keverjük, majd mindezt 15 percig mérsékelt tűzön forraljuk, végül leturmixoljuk.
Az étkezési keményítőt 2 evőkanál hideg vízzel simára keverjük, a levesbe öntjük és felforraljuk.
Ha leves kihűlt, legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Mélytányérban tálaljuk, arányosan elosztjuk a dinnyegolyókat benne és mentalevéllel díszítjük
Tipp: Külön tányéron vaníliás cukorral édesített tejszínhabot kínálhatunk hozzá.