2011. augusztus 8. 8:33.
dinnyeleves

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg sárgabarack 5 dl édeskés, muskotályos fehérbor
4 evőkanál citromlé 4 evőkanál méz
1/2 sárga húsú dinnye (40 dkg) 2 csipet őrölt fahéj
1/2 zöld húsú dinnye (40 dkg) 1 púpos evőkanál étkezési keményítő
50 dkg görögdinnye díszítéshez: néhány mentalevél

Elkészítés:

A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk, majd azonnal meglocsoljuk citromlével, nehogy megsárguljanak. A dinnyéket félbevágjuk, kimagozzuk és golyókat vájunk ki a belsejéből (kb. 20-25 darabot).

A golyókat félretesszük a díszítéshez, a maradék dinnyét kikaparjuk, és a borral, a mézzel valamint a fahéjjal együtt a sárgabarackhoz keverjük, majd mindezt 15 percig mérsékelt tűzön forraljuk, végül leturmixoljuk.

Az étkezési keményítőt 2 evőkanál hideg vízzel simára keverjük, a levesbe öntjük és felforraljuk.

Ha leves kihűlt, legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Mélytányérban tálaljuk, arányosan elosztjuk a dinnyegolyókat benne és mentalevéllel díszítjük

Tipp: Külön tányéron vaníliás cukorral édesített tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

A következő híreink is érdekelhetik:
Szaloncukor – házilag

Szaloncukor – házilag

2011. december 22. 14:19.
Brokkolifőzelék szalonnachipsszel

Brokkolifőzelék szalonnachipsszel

2011. november 5. 11:57.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1993 w=320 h=150 float=left] Hozzávalók: 20 dkg füstölt (vagy kolozsvári) szalonna 1 kg érett paradicsom Zsír 1 db közepes ...