2011. augusztus 1. 7:18.
kolbaszos-lecso

Hozzávalók:

20 dkg füstölt (vagy kolozsvári) szalonna 1 kg érett paradicsom
Zsír 1 db közepes méretű burgonya
20 dkg gomba
25 dkg lángolt kolbász 1 mokkáskanálnyi egész bors
50 dkg vöröshagyma Őrölt pirospaprika
1 kg húsos paprika Csipetnyi kristálycukor
1 db erős, hegyes paprika Vegeta ételízesítő

Elkészítés:

A füstölt (kolozsvári) szalonnát vékony kockákra vágjuk, a vöröshagymákat felaprítjuk. A paprikákat csumával együtt félbevágjuk, és felszeleteljük. A paradicsomot meghámozzuk. A zsírt a szalonnával együtt gyenge tűzre feltesszük és amikor átforrósodott és kezd a szalonna kiengedni, belerakjuk a vöröshagymát, néhány szelet kockákra vágott paprikát és a karikákra vágott kolbászt. Összepirítjuk, majd a burgonyát meghámozunk, felkockázzuk és hozzákeverjük.

Amikor a hagyma kissé megfonnyadt, levesszük a tűzről, és állandó kavargatás mellett ízlés szerint adunk hozzá sót, kristálycukrot, egész borsot, őrölt pirospaprikát, vegetát, majd beleszeleteljük a paradicsomot.

Visszatesszük a tűzre, és mikor már a paradicsom kezd levet engedni, beletesszük a paprikát is. Lassú tűzön főzzük, időnként megkeverjük. Mielőtt elkészülne, beletesszük a felszeletelt gombákat és még 5 percig főzzük.
Tálalhatjuk így, de akár tojással, rizzsel vagy főtt burgonyával is.

Megjegyzés: Ha csípősebben szeretjük, fokozhatjuk az ízét csípős Piros Arany paprikakrémmel, de akkor figyeljünk a sózásra, mivel a Piros Arany is tartalmaz sót.

A következő híreink is érdekelhetik:
Palacsintalasagne

Palacsintalasagne

2011. október 9. 8:14.
Vörösboros marhapörkölt

Vörösboros marhapörkölt

2011. szeptember 29. 11:55.
Harcsapaprikás túróscsuszával

Harcsapaprikás túróscsuszával

2011. július 25. 9:30.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1941 w=320 h=140 float=left] Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg harcsafilé Bors 1 db paprika Pirospaprika 1db paradicsom Liszt (elősütéshez ...