2011. szeptember 29. 11:55.
vorosborosmarhaporkolt

Hozzávalók:

1,2 kg marhalábszár Őrölt kömény
4 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma 2 db paradicsom
10 dkg füstölt szalonna 2 db tv paprika
3 evőkanál sertészsír 2dl jó minőségű szárazbor
Pirospaprika

Elkészítés:

A marhahúsról leszedjük a hártyát, megmossuk, majd felkockázzuk. A felkockázott füstölt szalonnát zsíron kiolvasztjuk, és a felaprított vöröshagymát megdinszteljük benne. Beletesszük a húst, és 2-3 percig nagy lángon megpirítjuk úgy, hogy kérget kapjon. Ezután sózzuk, paprikázzuk, megszórjuk köménnyel és beletesszük az összezúzott fokhagymát. Lassú tűzön, körülbelül 1,5 óráig főzzük, majd beletesszük a félbevágott paradicsomot és paprikát is, és tovább főzzük. Ha már puhul a hús, akkor ráöntjük a vörösbort.

A hús korától függően 2-2,5 óra alatt puhul meg teljesen.

Főtt krumplival, savanyúsággal és egy pohár vörösborral tálaljuk.

A következő híreink is érdekelhetik:
Palacsintalasagne

Palacsintalasagne

2011. október 9. 8:14.
Különleges lecsó

Különleges lecsó

2011. augusztus 1. 7:18.
Harcsapaprikás túróscsuszával

Harcsapaprikás túróscsuszával

2011. július 25. 9:30.
Cukkinis metélt

Cukkinis metélt

2011. július 14. 12:59.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2310 w=320 h=170 float=left] Hozzávalók: Töltelékhez: Tésztához: 1 tasak vanília puding 375 g búzaliszt 40 g porcukor 1 tasak ...