2011. szeptember 29. 11:55.
Hozzávalók:
1,2 kg marhalábszár | Őrölt kömény |
4 fej vöröshagyma | Só |
4 gerezd fokhagyma | 2 db paradicsom |
10 dkg füstölt szalonna | 2 db tv paprika |
3 evőkanál sertészsír | 2dl jó minőségű szárazbor |
Pirospaprika |
Elkészítés:
A marhahúsról leszedjük a hártyát, megmossuk, majd felkockázzuk. A felkockázott füstölt szalonnát zsíron kiolvasztjuk, és a felaprított vöröshagymát megdinszteljük benne. Beletesszük a húst, és 2-3 percig nagy lángon megpirítjuk úgy, hogy kérget kapjon. Ezután sózzuk, paprikázzuk, megszórjuk köménnyel és beletesszük az összezúzott fokhagymát. Lassú tűzön, körülbelül 1,5 óráig főzzük, majd beletesszük a félbevágott paradicsomot és paprikát is, és tovább főzzük. Ha már puhul a hús, akkor ráöntjük a vörösbort.
A hús korától függően 2-2,5 óra alatt puhul meg teljesen.
Főtt krumplival, savanyúsággal és egy pohár vörösborral tálaljuk.