2011. október 9. 8:14.
palacsintalasagne

Hozzávalók 4-6 személyre:

A palacsintatésztához: A töltelékhez:
20 dkg liszt 2 fej vöröshagyma
4 tojás 3 gerezd fokhagyma
2 dl tej 2 ek. olaj
1 dl szénsavas ásványvíz 75 dkg darált hús
1 ek. olaj a sütéshez 3 ek sűrített paradicsom
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
A tálaláshoz: 3 ek. tejföl
egy kis csokor zöldfűszer 1 kis csokor finomra vágott petrezselyem
1 ek. olaj 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A lisztet simára keverjük a tojásokkal, a csipet sóval és a tejjel, majd 15 percig állni hagyjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.

A töltelékhez az olajat mélyebb serpenyőben felhevítjük, a darált húst megpirítjuk rajta, hozzáadjuk a hagymákat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a sűrített paradicsomot, és pár percig pirítjuk.

Ezután ráöntjük a darabolt paradicsomot, belekeverjük a tejfölt, hozzáadjuk a petrezselymet, és 3-4 percig forraljuk.

A palacsintatésztába belekeverjük az ásványvizet, és a szokásos módon hat darab, közepesen vastag palacsintát sütünk.

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Egy kapcsos tortaformát kikenünk, majd a palacsintákat, a húsos ragut, valamint a reszelt sajtot rétegezve beletesszük a formába. A tetejére palacsinta kerül, majd megszórjuk sajttal. A sütőben körülbelül 15 percig sütjük.

A zöldfűszert megmossuk, leszárítjuk és a felforrósított olajban pár másodperc alatt megfuttatjuk. Szűrőkanállal kiemeljük és tálalás előtt díszítjük vele az ételt.

A következő híreink is érdekelhetik:
Szaloncukor – házilag

Szaloncukor – házilag

2011. december 22. 14:19.
Sajtos rakott padlizsán

Sajtos rakott padlizsán

2011. október 3. 8:46.
Kókuszos-szilvás kocka

Kókuszos-szilvás kocka

2011. augusztus 22. 8:19.
Barackos – túrós lepény

Barackos – túrós lepény

2011. július 18. 8:54.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2410 w=320 h=100 float=left] Hozzávalók: 2 db hosszúkás padlizsán 4 dl tejföl 2 nagy fej vöröshagyma 10 dkg reszelt ...