Hozzávalók 4-6 személyre:
A palacsintatésztához: | A töltelékhez: |
20 dkg liszt | 2 fej vöröshagyma |
4 tojás | 3 gerezd fokhagyma |
2 dl tej | 2 ek. olaj |
1 dl szénsavas ásványvíz | 75 dkg darált hús |
1 ek. olaj a sütéshez | 3 ek sűrített paradicsom |
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv | |
A tálaláshoz: | 3 ek. tejföl |
egy kis csokor zöldfűszer | 1 kis csokor finomra vágott petrezselyem |
1 ek. olaj | 15 dkg reszelt sajt |
Elkészítés:
A lisztet simára keverjük a tojásokkal, a csipet sóval és a tejjel, majd 15 percig állni hagyjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
A töltelékhez az olajat mélyebb serpenyőben felhevítjük, a darált húst megpirítjuk rajta, hozzáadjuk a hagymákat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a sűrített paradicsomot, és pár percig pirítjuk.
Ezután ráöntjük a darabolt paradicsomot, belekeverjük a tejfölt, hozzáadjuk a petrezselymet, és 3-4 percig forraljuk.
A palacsintatésztába belekeverjük az ásványvizet, és a szokásos módon hat darab, közepesen vastag palacsintát sütünk.
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Egy kapcsos tortaformát kikenünk, majd a palacsintákat, a húsos ragut, valamint a reszelt sajtot rétegezve beletesszük a formába. A tetejére palacsinta kerül, majd megszórjuk sajttal. A sütőben körülbelül 15 percig sütjük.
A zöldfűszert megmossuk, leszárítjuk és a felforrósított olajban pár másodperc alatt megfuttatjuk. Szűrőkanállal kiemeljük és tálalás előtt díszítjük vele az ételt.