Hozzávalók: | |
A tésztához: | A töltelékhez: |
20 dkg liszt | 1 kg őszibarack |
12 dkg margarin | 3 tojás |
8 dkg porcukor | 75 dkg túró |
1 csomag vaníliás cukor | 20 dkg porcukor |
1 tojás sárgája | 2 evőkanál zsemlemorzsa |
1/2 csomag sütőpor | 1 citrom reszelt héja |
2 evőkanál tej |
Előkészítés:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, majd alufóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük pihentetni. Az őszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk, és felszeleteljük. A tojásokat kettéválasztjuk.
Elkészítés:
A töltelékhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgát, a zsemlemorzsát, a reszelt citromhéjat, és mindezt jól összekeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és lazán a túrós masszába forgatjuk. A sütőt 200°C-ra (gázsütőnél 3. fokozat) előmelegítjük. Közepes nagyságú tepsit kikenünk vajjal. A tésztát kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe úgy, hogy peremet is hagyunk. A tésztára rákenjük a túrótölteléket, és a tetejét őszibarackkal díszítjük. A sütőben 5 percig sütjük 200°C-on, majd 180°C-ra (gázsütőnél 2. fokozat) levesszük, és kb. 35 perc alatt készre sütjük a süteményt. Kihűtjük, kockákra vágjuk, és vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.