2011. október 31. 9:24.
tokfejsuti

Hozzávalók (12 személyre):

A tésztához: A töltelékhez:
15 dkg vaj 10 dkg mascarpone
18 dkg liszt 1 evőkanál porcukor
5 dkg porcukor 3 dkg olvasztott csokoládé
1 narancs reszelt héja A mázhoz:
5 dkg porcukor
1 evőkanál narancslé

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A puha vajat verjük habosra, majd adjuk hozzá a lisztet, a porcukrot és a narancs reszelt héját. Ha a keverékből lágy tészta lett, akkor formáljunk belőle cipót, tegyük fóliába és legalább fél órát pihentessük a hűtőszekrényben.
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra. 7-8 cm-es átmérőjű kerek formával vagy egy pohárral vágjunk ki belőle köröket.
Nagyon éles késsel vagy snitzerrel a körök felén alakítsunk ki a töklámpáshoz hasonló arcocskákat.
Az összes formát kb. 15 perc alatt süssük aranysárgává.
A máz összetevőit keverjük össze, majd rakjuk félre.
A mascarponét verjük habosra, keverjük bele a porcukrot, majd adjuk hozzá az olvasztott csokoládét.
A töltelékkel kenjük meg a sima kekszeket, majd nyomjuk rájuk az arcocskákat.

A következő híreink is érdekelhetik:
Hólabda

Hólabda

2012. február 6. 9:30.
Az igazi császármorzsa

Az igazi császármorzsa

2012. január 7. 15:48.
Szaloncukor – házilag

Szaloncukor – házilag

2011. december 22. 14:19.
Gesztenyés tekercs

Gesztenyés tekercs

2011. október 23. 8:26.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2564 w=320 h=150 float=left] Hozzávalók: A tésztához: A töltelékhez: 5 tojás 50 dkg tisztított főtt gesztenye 5 evőkanál cukor ...