Hozzávalók (12 személyre):
A tésztához: | A töltelékhez: |
15 dkg vaj | 10 dkg mascarpone |
18 dkg liszt | 1 evőkanál porcukor |
5 dkg porcukor | 3 dkg olvasztott csokoládé |
1 narancs reszelt héja | A mázhoz: |
5 dkg porcukor | |
1 evőkanál narancslé |
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A puha vajat verjük habosra, majd adjuk hozzá a lisztet, a porcukrot és a narancs reszelt héját. Ha a keverékből lágy tészta lett, akkor formáljunk belőle cipót, tegyük fóliába és legalább fél órát pihentessük a hűtőszekrényben.
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra. 7-8 cm-es átmérőjű kerek formával vagy egy pohárral vágjunk ki belőle köröket.
Nagyon éles késsel vagy snitzerrel a körök felén alakítsunk ki a töklámpáshoz hasonló arcocskákat.
Az összes formát kb. 15 perc alatt süssük aranysárgává.
A máz összetevőit keverjük össze, majd rakjuk félre.
A mascarponét verjük habosra, keverjük bele a porcukrot, majd adjuk hozzá az olvasztott csokoládét.
A töltelékkel kenjük meg a sima kekszeket, majd nyomjuk rájuk az arcocskákat.