Hozzávalók:
Tésztához: | 10 dkg cukor |
30 dkg búzadara | Só |
3 tojás | Tálaláshoz: |
4,5 dl tej | Lekvár |
5-10 dkg mazsola | Porcukor |
10 dkg vaj | Szörp |
Elkészítése:
A cukor felét keverjük bele a langyos tejbe, adjunk hozzá egy kevés sót, majd öntsük bele a búzadarát. Keverjük el jó alaposan, hogy ne legyen csomós. A mazsolát áztassuk meleg vízbe (de akár rumba is lehet). A tojások sárgáit keverjük ki a maradék cukorral. A tojások fehérjét verjük kemény habbá. Ha a dara megduzzadt, keverjük hozzá a cukros tojást és a habot is. Egy nagy serpenyőbe olvasszuk fel a vajat, majd öntsük bele a masszát. Állandó kevergetés mellett süssük meg. Lassú folyamat lesz, ugyanis a massza sokáig folyós marad. Akkor a legfinomabb, ha kicsit meg is pirul.
Tálalhatjuk porcukorra, szörppel vagy lekvárral is, de önmagában is nagyon finom.