2012. január 7. 15:48.
csaszarmorzsa

Hozzávalók:

Tésztához: 10 dkg cukor
30 dkg búzadara
3 tojás Tálaláshoz:
4,5 dl tej Lekvár
5-10 dkg mazsola Porcukor
10 dkg vaj Szörp

Elkészítése:

A cukor felét keverjük bele a langyos tejbe, adjunk hozzá egy kevés sót, majd öntsük bele a búzadarát. Keverjük el jó alaposan, hogy ne legyen csomós. A mazsolát áztassuk meleg vízbe (de akár rumba is lehet). A tojások sárgáit keverjük ki a maradék cukorral. A tojások fehérjét verjük kemény habbá. Ha a dara megduzzadt, keverjük hozzá a cukros tojást és a habot is. Egy nagy serpenyőbe olvasszuk fel a vajat, majd öntsük bele a masszát. Állandó kevergetés mellett süssük meg. Lassú folyamat lesz, ugyanis a massza sokáig folyós marad. Akkor a legfinomabb, ha kicsit meg is pirul.
Tálalhatjuk porcukorra, szörppel vagy lekvárral is, de önmagában is nagyon finom.

A következő híreink is érdekelhetik:
tojás

Hamarosan kilóra adják a tojást?

2012. május 7. 19:37.
Hólabda

Hólabda

2012. február 6. 9:30.
Szaloncukor – házilag

Szaloncukor – házilag

2011. december 22. 14:19.
Tökfejsüti

Tökfejsüti

2011. október 31. 9:24.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2998 w=320 h=130 float=left] Lencseleves füstölt sajttal Hozzávalók: 25 dkg lencse 2 evőkanál mustár 10 dkg füstölt sajt fokhagyma ...