2011. október 3. 8:46.
sajtos-rakott-padlizsan

Hozzávalók:

2 db hosszúkás padlizsán 4 dl tejföl
2 nagy fej vöröshagyma 10 dkg reszelt sajt
4 db zöldpaprika 4 gerezd fokhagyma
4 közepes nagyságú paradicsom 1 mokkáskanál törött fekete bors
10 dkg rizs ízlés szerint só

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk. Besózzuk és hagyjuk néhány percig állni. Közben a paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és felkarikázzuk. A paradicsomot is felszeljük.

A rizst megmossuk és egy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, majd megsózzuk, vízzel felöntjük, lefedjük, és addig főzzük, míg be nem szívja az összes levet.

A padlizsánkarikákat papírszalvétával áttörüljük, lisztbe mártjuk és egy kis olajon mindkét oldalát megkapatjuk.

Tepsibe vagy tűzálló tálba halmozzunk egy réteg padlizsánt, kevés rizst szórunk rá, majd leöntjük a tejfölből, a maradék olajból, zúzott fokhagymából készült öntettel, amit ízlés szerint sózunk, borsozunk. Reszelt sajtot szórunk rá és megrakjuk paradicsommal, zöldpaprikával, valamint hagymakarikával. A rétegezést elölről kezdjük és addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

Figyeljünk, hogy a tetejére öntet és reszelt sajt kerüljön, amelyet zsemlemorzsával is megszórhatunk. A tepsit letakarjuk, forró sütőben 25 percig közepes lángon pároljuk. Végül a fedőt vagy fóliát levesszük róla és megpirítjuk a sajtot.

A következő híreink is érdekelhetik:
Szilveszteri receptek

Szilveszteri receptek

2011. december 30. 17:36.
Palacsintalasagne

Palacsintalasagne

2011. október 9. 8:14.
Tejszínes hagymakrémleves

Tejszínes hagymakrémleves

2011. szeptember 2. 20:00.
Rakott patisszon

Rakott patisszon

2011. augusztus 15. 8:24.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2363 w=320 h=110 float=left] Hozzávalók: 1,2 kg marhalábszár Őrölt kömény 4 fej vöröshagyma Só 4 gerezd fokhagyma 2 db ...