2011. augusztus 15. 8:24.
patisszon

Hozzávaló:

50-60 dkg patisszon 2 ek. liszt
25-30 dkg zöldpaprika 3 gerezd fokhagyma
15 dkg rizs 2 db húsleveskocka vagy ételízesítő
2 dl tejföl 1 kk. pirospaprika
1 fej vöröshagyma 1 kk. őrölt bors
4 ek. étolaj só ízlés szerint
2 db paradicsom 30 dkg darált hús ízesítve ízlés szerint

Elkészítés:

  • A patisszont megmossuk, megtisztítjuk a magoktól, felszeleteljük és lesózzuk. A paprikát is megtisztítjuk, kicsumázzuk és szintén felszeleteljük. A paradicsomot felkarikázzuk. A rizst megmossuk.
  • Összekeverjük a lisztet a pirospaprikával, a borssal és a sóval, utána a patisszonszeleteket egyenként beleforgatjuk. Margarinnal kikent tepsibe tesszük a patisszon felét, majd rászórjuk a hagymakarikát, az ízesített darált húst és a zöldpaprikát. Rizzsel beterítjük, majd a paradicsomkarikákat is ráhalmozzuk. Minderre rátesszük a megmaradt patisszont. A húsleveskockát feloldjuk 5dl vízben és ráöntjük az ételre.
  • Zúzott fokhagymával és a megmaradt paprikás liszttel összekeverjük a tejfölt és rákenjük a tetejére.
  • Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 50 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és pirosra pirítjuk.

A következő híreink is érdekelhetik:
Szaloncukor – házilag

Szaloncukor – házilag

2011. december 22. 14:19.
Palacsintalasagne

Palacsintalasagne

2011. október 9. 8:14.
Sajtos rakott padlizsán

Sajtos rakott padlizsán

2011. október 3. 8:46.
Cukkinis metélt

Cukkinis metélt

2011. július 14. 12:59.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2043 w=320 h=100 float=left] Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg sárgabarack 5 dl édeskés, muskotályos fehérbor 4 evőkanál citromlé 4 ...