2011. augusztus 15. 8:24.
Hozzávaló:
50-60 dkg patisszon | 2 ek. liszt |
25-30 dkg zöldpaprika | 3 gerezd fokhagyma |
15 dkg rizs | 2 db húsleveskocka vagy ételízesítő |
2 dl tejföl | 1 kk. pirospaprika |
1 fej vöröshagyma | 1 kk. őrölt bors |
4 ek. étolaj | só ízlés szerint |
2 db paradicsom | 30 dkg darált hús ízesítve ízlés szerint |
Elkészítés:
- A patisszont megmossuk, megtisztítjuk a magoktól, felszeleteljük és lesózzuk. A paprikát is megtisztítjuk, kicsumázzuk és szintén felszeleteljük. A paradicsomot felkarikázzuk. A rizst megmossuk.
- Összekeverjük a lisztet a pirospaprikával, a borssal és a sóval, utána a patisszonszeleteket egyenként beleforgatjuk. Margarinnal kikent tepsibe tesszük a patisszon felét, majd rászórjuk a hagymakarikát, az ízesített darált húst és a zöldpaprikát. Rizzsel beterítjük, majd a paradicsomkarikákat is ráhalmozzuk. Minderre rátesszük a megmaradt patisszont. A húsleveskockát feloldjuk 5dl vízben és ráöntjük az ételre.
- Zúzott fokhagymával és a megmaradt paprikás liszttel összekeverjük a tejfölt és rákenjük a tetejére.
- Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 50 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és pirosra pirítjuk.