2011. július 25. 9:30.
Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg harcsafilé | Bors |
1 db paprika | Pirospaprika |
1db paradicsom | Liszt (elősütéshez és habaráshoz) |
1 fej vöröshagyma | 25 dkg csuszatészta/ fodros nagykocka |
5 dl tejföl | 20 dkg füstölt szalonna |
1 gerezd fokhagyma | 50 dkg túró |
Só |
Elkészítés:
- A vöröshagymát aprítsuk finomra, kockázzuk fel a füstölt szalonnát, majd szeleteljük fel a paprikát és a paradicsomot is.
- A tésztát főzzük meg, de vigyázzunk, ne főzzük túl. A 20 perc helyett elég 5-10 percig lobogtatni, így fogroppanós lesz
- A füstölt szalonnakockákat pörcösre sütjük, majd leszűrjük.
- A halat besózzuk, majd lisztbe forgatjuk és hirtelen megsütjük a leszűrt szalonnazsírban.
- A halat kivesszük a zsírból, és egy kis zsír hozzáadásával pörköltalapot készítünk. Amint elkészült a pörköltalap, beletesszük a harcsaszeleteket. Rázogatva vagy óvatosan meg-megforgatva pároljuk kb. 20-25 percig.
- Amikor kész a tészta, egy kis tejföllel összekeverjük, tetejére túrót szórunk, majd a szalonna kisült pörcét is rátesszük.
- A halszeleteket kiemeljük óvatosan a pörköltszaftból, amit behabarunk tejfölösen, és a halat visszahelyezve 5 perc alatt készre forraljuk.
- Ízlésesen tálaljuk.