2011. július 25. 9:30.
harcsapaprikas_turoscsuszaval

Hozzávalók 2 személyre:

40 dkg harcsafilé Bors
1 db paprika Pirospaprika
1db paradicsom Liszt (elősütéshez és habaráshoz)
1 fej vöröshagyma 25 dkg csuszatészta/ fodros nagykocka
5 dl tejföl 20 dkg füstölt szalonna
1 gerezd fokhagyma 50 dkg túró
 

Elkészítés:

  • A vöröshagymát aprítsuk finomra, kockázzuk fel a füstölt szalonnát, majd szeleteljük fel a paprikát és a paradicsomot is.
  • A tésztát főzzük meg, de vigyázzunk, ne főzzük túl. A 20 perc helyett elég 5-10 percig lobogtatni, így fogroppanós lesz
  • A füstölt szalonnakockákat pörcösre sütjük, majd leszűrjük.
  • A halat besózzuk, majd lisztbe forgatjuk és hirtelen megsütjük a leszűrt szalonnazsírban.
  • A halat kivesszük a zsírból, és egy kis zsír hozzáadásával pörköltalapot készítünk. Amint elkészült a pörköltalap, beletesszük a harcsaszeleteket. Rázogatva vagy óvatosan meg-megforgatva pároljuk kb. 20-25 percig.
  • Amikor kész a tészta, egy kis tejföllel összekeverjük, tetejére túrót szórunk, majd a szalonna kisült pörcét is rátesszük.
  • A halszeleteket kiemeljük óvatosan a pörköltszaftból, amit behabarunk tejfölösen, és a halat visszahelyezve 5 perc alatt készre forraljuk.
  • Ízlésesen tálaljuk.

A következő híreink is érdekelhetik:
Vörösboros marhapörkölt

Vörösboros marhapörkölt

2011. szeptember 29. 11:55.
Kókuszos-szilvás kocka

Kókuszos-szilvás kocka

2011. augusztus 22. 8:19.
Különleges lecsó

Különleges lecsó

2011. augusztus 1. 7:18.
10 étel, amit soha ne együnk étteremben

10 étel, amit soha ne együnk étteremben

2011. március 10. 18:09.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1887 w=320 h=140 float=left] Hozzávalók: A tésztához: A töltelékhez: 20 dkg liszt 1 kg őszibarack 12 dkg  margarin 3 ...