2013. január 3. 12:11.

A 2013. januári gáz- és villanyárak 10%-os mérséklése után a kormány idén még két rezsicsökkentést tervez – értesült a Magyar Hírlap.

Márciustól vagy legkésőbb áprilistól ismét 10%-kal csökkenhetnek a háztartások rezsiköltségei, a gáz-, a villamosenergia- és a távhőár esetében – szerepel a 2013-as évre szóló kormányzati tervekben a Magyar Hírlap beszámolója szerint. Sőt a lap arra is kitér, hogy ezen felül még egy jelentős, valószínűleg újabb 10%-os árcsökkenés várható a rezsi terén. A kormány célja, hogy minden háztartás terhét mérsékelje.

A lap szerint az ebből fakadó terheket alapvetően az energiaszolgáltatóknak kell majd viselniük, amit a kormány árszabályozási eszközökkel támogat.

Miközben a lakosság energiaköltségei csökkennek, és a kormány kompenzálja az ipari fogyasztókat, a kis- és közepes vállalkozások rosszul járnak, ugyanis energiaköltségeik 11-12%-kal emelkednek a 2013. januártól érvényes, új hálózati tarifák alapján.

gáz

Újabb rezsicsökkentések jöhetnek

A következő híreink is érdekelhetik:

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
diploma

2013-tól 16 képzésre megszűnik az állami támogatás, így akik kommunikáció, jog vagy pénzügy és számvitel szakokon szeretnének tanulni, azok félévente ...