2013. március 13. 22:43.

Díszünnepség, parlamenti nyílt nap és családi programok várnak mindenkit 2013. március 15-én az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett budapesti ünnepségen.

A budapesti ünnepi program március 15-én délelőtt 11 órakor kezdődik a Nemzeti Múzeumnál, ahol katonai tiszteletadás kíséretében felvonják Magyarország nemzeti lobogóját, majd köszöntőt mond Tarlós István, Budapest főpolgármestere és elhangzik Petőfi Sándor Nemzeti dalának megzenésített változata is.

Délben a Pénzügyőr Zenekar, a Nemzeti Lovas Díszegység és a Központi Katonazenekar felvezetésével ünnepi menet indul a Múzeumkertből a budai Várba, ahol egészen este 6 óráig családi programok – színes forgatag, kirakodóvásár, hagyományőrző műsorok, gólyalábas vándormuzsikusok, interaktív társasjátékok, lovas bemutatók, zenés programok és koncertek – várják a kicsiket és a nagyokat.

kokárda

2013. március 15. - Ünnepi program az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére

A nemzeti ünnep alkalmából a várbeli intézmények – Budapesti Történeti Múzeum, Hadtörténeti Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Magyar Nemzeti Levéltár, Magyarság Háza, Nemzeti Táncszínház és az Országos Széchenyi Könyvtár – ingyenesen látogatható kiállításokkal és érdekes programokkal kedveskednek mindenkinek.

A szokásokhoz híven az Ország Háza ismét megnyitja kapuit: délelőtt 9 és délután fél 3 között bárki ingyen tehet egy sétát a Parlamentben. 16 órakor pedig Áder János köztársasági elnök ünnepélyesen átadja az állami kitüntetéseket a Parlament Kupolatermében.

A következő híreink is érdekelhetik:
Október 23. – Ünnepi programok

Október 23. – Ünnepi programok

2011. október 17. 19:37.
Március 15. – Közös ünneplés

Március 15. – Közös ünneplés

2011. március 11. 9:09.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
ByeAlex

Elkészült ByeAlex Kedvesem című dalának angol verziója. Hallgasd meg! Az eurovíziós verseny magyar győztese és Kedvesem című dala igen megosztja ...