2012. április 13. 10:59.

Orbán Viktor nem tagadta a pénzügyi tranzakciós adóról terjedő híreket, ám elmondása szerint csak jövőre lehet esedékes és mértéke biztosan nem lesz több egy ezreléknél.

A miniszterelnök péntek reggel, a Kossuth Rádióban nyilatkozott a sokakat foglalkoztató sárgacsekk-adóról. Orbán nem tagadta, hogy a kormány fontolgatja az új adó bevezetését, ám döntés még nem született róla és idén nem is lesz aktuális, majd csak 2013-ban kerülhet rá sor. Egyelőre nem tudni, hogy mennyire fog fájni az egyszerű embernek az új adó, de a miniszterelnök szerint a tranzakciós illeték majdani mértéke nem lehet több egy ezreléknél, tehát “Emiatt senkinek ne fájjon a feje” – mondta Orbán.

A kormányfő péntek reggeli interjújában megerősítette a napok óta nagy felháborodást keltő hírt, miszerint jövőre forgalmi adó jellegű elvonás terhelné a pénzügyi műveleteket. Bár Orbán Viktor nem tért ki a részletekre, de az Origo értesülései szerint, ha az adót a  jelenlegi tervek szerint vezetik be, akkor minden bankszámla-tulajdonosnak viselnie kell az új terhet.

sárgacsekk-adó

2013-tól készülhetünk a pénzügyi tranzakciós adóra

Mindez azt jelenti, hogy a csoportos beszedési megbízások, a sárga csekken történő befizetések, a pénzátutalások, a készpénz befizetések és kivételek bankból/automatából, a hiteltörlesztések és akár a folyószámla-vezetések után is adót kell fizetnünk.

A tervek szerint az új adónem legalább 100 milliárd forintot hozna az állami kasszába, de akár ennek a duplája is beszedhető lenne.

A következő híreink is érdekelhetik:
pénz

A hiteltörlesztést is megadóztatnák

2012. december 4. 12:57.
sárgacsekk-adó

A sárgacsekk-adót a bankok fizetik

2012. május 2. 22:18.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Cristofel és Veronika

VV Veronikát kórházba kellett szállítani, miután volt szerelme, Cristofel brutálisan megverte. A kubai csődör nem tagadja: valóban megpofozta a lányt, ...