2011. július 24. 13:36.

nyareste-szerenad-a-tokyo-budapest-ensemble A Tokyo-Budapest Ensemble kamaraegyüttes különleges produkcióval rukkol elő, ugyanis július 26-án a budapesti Vakok Állami Intézetében ad koncertet. Az együttes tagjai magyar és japán fiatalok, akik a világ számos országában, többek között Ausztriában, Szlovéniában, Japánban és Németországban is felléptek már és a Budapesti Tavaszi Fesztiválon is vendégeskedtek.

A Tokyo-Budapest Ensemble kamaraegyüttes művészeti vezetője Berkes Kálmán karmester, aki a japán Musashino Art University tanára és a Győri Filharmonikus Zenekar vezetője. A zenekar magyar tagjai nagyrészt győriek, míg a japán zenészek a karmester egykori növendékei.

A Nyáresti szerenád című hangversenyen a legnagyobb zeneszerzők, vagyis Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Charles Gounod, Antonin Dvorák, Johannes Brahms, Farkas Ferenc és Vukán György művei hangoznak el. A Tokyo-Budapest Ensemble hol vonósnégyesként, hol fuvósötösként, hol fúvósegyüttesként, de alkalmanként zongorával kiegészülve áll színpadra.

Július 26-án klasszikus fúvósegyüttesként játszik a zenekar a Vakok Állami Intézetében úgy, hogy két oboát, két klarinétot, két kürtöt, két fagottot, egy fuvolát és egy nagybőgőt hallhat a közönség.

A következő híreink is érdekelhetik:
Budapest Folk Fest

3. Budapest Folk Fest – 2012.

2012. május 4. 17:17.
Magyar Virtuózok nyáresti hangversenye

Magyar Virtuózok nyáresti hangversenye

2011. augusztus 16. 21:03.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1933 w=320 h=80 float=left]Szombaton rendezik meg a Balaton egyik legrangosabb társasági eseményét, az Anna-bált, a balatonfüredi Anna Grand Hotel ...