2012. március 9. 18:55.

A Coca-Cola kénytelen megváltoztatni 1886 óta bevált receptjét, különben rákkeltő címkét kell ragasztania a palackjaira.

Módosítani kell a népszerű üdítő jellegzetes barnás színét adó „karamellszínezéket”, mert annak egyik összetevőjét rákkeltőnek minősítette Kalifornia állam. Bár az italgyártó cég szerint egyáltalán nem jelent veszélyt a 4-metil-imidazol (4-MI) nevű anyag, mégis csökkenti annak arányát a Coca-Colában.

Vélhetően azért is döntött a receptváltoztatás mellett az üdítőgyár, mert Kalifornia állam döntése után kötelező lenne a mostani színezékkel készített kólák palackjait rákveszélyre figyelmeztető címkével ellátni, ami nem lenne épp vevőcsalogató látvány.

Rákkeltő a Coca-Cola, ezért változtatnak a receptjén

Rákkeltő a Coca-Cola, ezért változtatnak a receptjén

Február közepén egy amerikai civilszervezet az üdítő betiltását kérte az amerikai élelmiszerbiztonsági hatóságtól, a színezékekben alkalmazott 4-metil-imidazol rákkeltő hatása miatt. A beadványt még vizsgálják.

Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy csak akkor van esély a rák kialakulására a szóban forgó anyag miatt, ha valaki naponta több mint 1.000 palack Coca-Colát iszik meg.

A következő híreink is érdekelhetik:

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Igazi betegeken gyakorolnak a rezidensek

Az orvostanhallgatók nem tanulják meg az egyetemen a betegek ellátását, és ha önerőből nem pótolják hiányosságaikat, akkor a kórházban az ...