2012. november 20. 18:57.

December 22-től klasszikus gyermek- és ifjúsági csatornává alakul az M2 – derült ki a közmédia november 20-ai sajtótájékoztatóján.

Az M2 erőszakmentes, családbarát, szórakoztató és értékteremtő tartalmakkal várja nézőit december 22-től – jelentette be Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója.

Már 2 éve zajlik a közmédia reformja. 2011 elején felmerült, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTV Zrt-vel közösen gyerekcsatornát indít, ám a terv csak most, 2012 karácsonyára vált aktuálissá. ”Ha azt mondjuk, hogy az M1 a felnőttek vezető csatornája a közmédiában, akkor talán joggal remélhetjük, hogy egy idő után a gyermekek világában válik vezető csatornává az M2″ – mondta az MTVA vezérigazgatója.

Süsü

Reggel 6 és este 8 óra között 3 és 12 év közötti gyerekeknek szóló műsorokat vetít az M2

Medveczky Balázs, az MTV Zrt. vezérigazgatója arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a gyerekeket nem lehet eltiltani a tévétől, maximum azt lehet befolyásolni, hogy mit nézzenek. “Óriási a felelősségünk abban, min nőnek fel a gyerekek, akik egyébként átlagosan napi 4 órát töltenek a képernyő előtt” – mondta Medveczky, majd hozzátette:  sok szülő, nagyszülő kérte, hogy a csatorna mutassa meg azokat az értékeket, amelyeken ők nőttek fel, azaz kerüljön képernyőre a Mirr-Murr, a Vuk, a Frakk, a Süsü és a Futrinka utca is.

A csatorna készítői a kéréseket figyelembe véve alakították ki a műsorstruktúrát, persze nem tettek le arról sem, hogy saját gyártású produkciókkal színesítsék a kínálatot. “Barátságos, értékes, erőszakmentes, tanulságos, magyar és európai – ezek a hívószavai a csatornának” – hangsúlyozta Medveczky.

Frakk

Visszatér Süsü, Frakk és Vuk

Horváth Vanda, az MTVA főszerkesztője kiemelte, hogy elsősorban magyar értékeken alapuló, a magyar kultúra szerves részét képező meséket láthatnak majd a gyerekek.

Az M2 a hagyományok és az újdonságok ötvözésével teremt szórakozási lehetőséget a 3-12 éves korosztály számára naponta 6 és 20 óra között. Esténként továbbra is felnőtteknek szóló műsorok lesznek a képernyőn: közszolgálati értékeket közvetítő, szórakoztató, ismeretterjesztő, zenei és sportműsorok várják a nézőket.

A következő híreink is érdekelhetik:
Daflics ezredes

Roma Gárda alakul Pécsett

2012. szeptember 5. 16:35.
Caramel

Alakul a The Voice álomzsűrije

2012. augusztus 2. 12:55.
fociadó

Mégsem lesz fociadó

2012. május 24. 9:54.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Kovács Apollónia

86 éves korában elhunyt Kovács Apollónia, a magyar nóta királynője. Kovács Apollónia 1926. szeptember 26-án született Erdélyben. Pályafutását színésznőként kezdte, ...