2013. március 11. 10:45.

A sok hercehurca után mégsem külföldön, hanem Magyarországon folytatná pályafutását Douchev-Janics Natasa háromszoros olimpiai bajnok kajakos – közölte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség március 11-én.

Mint ismert, Janics Natasa 2012 őszén bejelentette: elhagyja Magyarországot és a jövőben szerb színekben áll a rajthoz. Mindenki nagy meglepetésére a kajakos most mégis úgy döntött, hogy Magyarországon folytatná pályafutását, szándékáról pedig levélben tájékoztatta a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget (MKKSZ).

„El kell ismernem, hogy a magyar kajak-kenu sport és különösen a női kajak a legerősebb a világon” – többek között ez áll Douchev-Janics levelében. Natasa irományában azt is közölte, hogy visszavonja a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséghez benyújtott versenyzési engedély kérelmét.

Janics Natasa

Janics Natasa mégis nálunk kajakozna

„Nem kívánok trükköket alkalmazni verseny engedélyem érdekében. Nem hiszem, hogy hűtlenség lett volna szülőhazámba visszatérni, mint ahogy természetesnek tartom, hogy ott folytathassam, ahol legjobb eredményeimet elértem” – tette hozzá a kajakos, aki megköszönte a mellette állók szeretetét és támogatását, amely hozzájárult szándéka megmásításában.

Mint megírtuk, az MKKSZ 2012 októberében úgy döntött, 150.000 eurót kér Douchev-Janics versenyzői engedélyének kiadásához. Mivel a szerb szövetség nem volt hajlandó fizetni, a szabályok értelmében Natasa csak 2 év kihagyás után versenyezhetett volna szerb színekben. Ugyanakkor arról is cikkeztek, hogy Szerbia villámgyors eljárással honosíthatja Andrian Douchevet, Natasa bolgár férjét, és akkor Douchev-Janics egy válás, majd új házasság után, a férje jogán kihagyás nélkül indulhatna a világversenyeken szerb színekben.

A következő híreink is érdekelhetik:
Janics Natasa

Janics Natasa senkinek sem kell?

2012. október 19. 13:54.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Fradi pálya

Mivel zöld utat kapott az új Fradi-pálya építése, hamarosan lebontják az Albert Stadiont és kiárusítják a mozdítható tárgyakat. A Ferencváros–Újpest ...