2011. április 18. 12:46.

husveti-kiallitas Az elmúlt évek hagyományait folytatva a Magyar Mezőgazdasági Múzeum az idén is készül a húsvétra. Látogatóinak erre az alkalomra szervezett időszaki kiállítással és játékkal kedveskedik. A húsvéti kiállításon az érdeklődők nem csak a legszebb és legdíszesebb tojásokkal találkozhatnak, hanem azok készítési rejtelmeibe is bepillanthatnak, sőt meg is vásárolhatják azokat.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum április 16-án nyitotta meg legújabb kiállítását, ahol bemutatja a húsvét eredetét, történetét és a legszebb kézműves tojásokat is.

Tojáshímzők, kosárfonók, patkolók, fafaragók, csuhéfonók és mézeskalács készítők vették birtokba a múzeumot, hogy az érdeklődők megleshessék, hogyan készülnek a kiállított műalkotások. A neves népművészek legszebb alkotásai a kiállítás részét képezik, és egy kis vásár keretei között meg is lehet vásárolni a portékákat.

Azok a bátor vállalkozók, akik a játékos, agytekervényeket megmozgató akadálypályát végigcsinálják, bebarangolják a múzeumot és a feltett kérdésekre helyesen válaszolnak, ajándékokban részesülnek.

A múzeum április 16. és május 1. között várja a látogatókat a húsvéti kiállítással és tavaszköszöntő játékkal.

A következő híreink is érdekelhetik:
Budavári Húsvéti Sokadalom

Budavári Húsvéti Sokadalom – 2012.

2012. április 5. 16:23.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1240 w=100 h=240 float=left]Megnyitotta kapuit a kultúra és művelődés új fellegvára a XIII. kerületben. A Radnóti Miklós Művelődési Központ ...