munkanélküliség

A kormány szociális kérdésekben kéri ki a véleményünket

2011. május 3. 9:37.

kerdoiv_0 A kormány ismét be akarja vonni a magyar állampolgárokat fontos kérdések eldöntésébe. Pár hónapja még az új alkotmányról fejthette ki mindenki a véleményét, a hamarosan érkező kérdőívben pedig a szociális kérdésekben lehet állást foglalni. Május 10-e után megérkezhetnek a postaládákba a levelek, amik 10 kérdéskört ölelnek fel, és a 16 feletti fiatalok is kinyilváníthatják a véleményüket.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon, Vezér Cikkek | 0 Hozzászólás »

Még több: : , , ,

A munkanélküliséget csökkenthetnék a munkaerő-kölcsönzők

2011. március 24. 10:00.

munkaerokolcsonzes A munkanélküliség csökkenhetne, ha a magyar munkakeresők és az új alkalmazottakat kutató vállalatok bizalommal fordulnának a munkaerő-közvetítő cégekhez. A nyugat-Európában jól bevált módszer hazánkban nem akar működni, pedig a munkaerőt kereső cégeknek és a dolgozni vágyó embereknek is kézenfekvő megoldás lehetne. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint február végén 474.000 ember keresett munkát, ami 11,2%-os munkanélküliségnek felel meg.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Holtig tanulni

2010. július 16. 20:39.

tanulas A rákosmenti, illetve az oda kívánkozó felnőttek most már tanulhatnak a Vigyázó Sándor Művelődési Házban, abban az esetben, ha nem elégszenek meg a jelenlegi képesítésükkel. A több mint 28 millió forint vissza nem térítendő támogatás egy negyedéves működésre lesz elég.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 17. kerület, Itthon |

Még több: : , ,