2010. június 5. 11:46.

Pedagógus nap Minden évben eljön az a nap, amikor azokat az embereket ünnepeljük, akik a lelki és szellemi fejlődésünkért felelősek. A pedagógusok napja idén sem maradt el! Készültünk, mert május 27-én fel kellett köszöntenünk az életünk előrehaladásáért felelős embereket, akik éveken keresztül óvnak, védenek minket és igyekeznek felkészíteni az élet nehézségeire.

Soroksár lakóit nagy-nagy szeretettel várta a XXIII. kerület önkormányzata és iskoláinak tantestülete a Táncsics Mihály Művelődési Házba. Az ünnepelni vágyók itt megemlékezhettek egykori vagy jelenlegi mentoraikról.

Amikor nagyok leszünk, és óvodából felkerülünk az iskolába, ők fogadnak minket. Szeretjük őket, mert aranyosak, és mert sok új dolgot mutatnak nekünk. Aztán mikor már túl sok az újdonság, kevésbé szeretjük a tanítóinkat. Észre sem vesszük, de már elkezdenek követelni is. Na, ekkor már nagyon nem szeretjük őket, majd amikor pattanásos tiniből próbálnak embert faragni belőlünk, mi mindent megteszünk, hogy ellent álljunk nekik. Pedig csak jót akarnak.

Bezzeg mikor vége van a szép iskolás éveknek és beköszönt a felnőtt élet, mit meg nem adnánk még egy kis szigorért, csak hogy visszaülhessünk az iskolapadba. Aztán ahogy telik az idő, a ’nem szeretem’ tanárokkal kapcsolatos élmények lesznek talán a legszebbek és a legmókásabbak, majd pedig az osztálytalálkozókon nagyokat nevetünk egymás emlékein.

Hát őket ünnepeltük május 27-én, csütörtökön a Táncsics Mihály Művelődési Házban.

A következő híreink is érdekelhetik:
Itt mindenki csak nyerhet

Itt mindenki csak nyerhet

2010. július 8. 21:11.
Nyári programok Soroksáron

Nyári programok Soroksáron

2010. július 5. 6:06.

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=99 w=320 h=100 float=left]Anyák napja alkalmából a terézvárosi önkormányzat a Terma Zrt-vel összefogva idén ingyenes színházjeggyel köszöntötte a nagymamákat ...