2017. július 22. 17:07.

Mi a mai nyakbavaló trend élbizsuja? Hát persze, hogy a felmelegített choker nyaklánc. Ami egyébként inkább nyakpánt vagy egy zsinór a nyakban, mintsem lánc.

Napjainkban az újabb és újabb trendek egyre másra ütik fel fejüket. Számtalan apróság válik szinte hisztéria tárgyává, olyannyira, hogy egy fesztiválszezon vagy az egész nyár, strand alapvető kellékévé avanzsálnak, miközben a fiatalok szemében az, aki nem rendelkezik vele, nem is számít igazán trendinek. Na de ugyan, melyik fiatal ne találna magának egyet-egyet az aktuális trendek között, mellyel azonosulni tud?

Mi az a choker nyaklánc?

A ’90-es évek egyik legnagyobb slágere volt a „folytó nyaklánc” csúfnévvel is illetett nyakpánt, mely akkoriban egyetlen fiatal nyakából vagy csuklójáról sem hiányozhatott. Ez tért vissza idén a divatba, de nagyon változatos formában.

A choker nyakbavaló története

A XIX. századig kell visszamennünk, ha a choker történetének kezdetére vagyunk kíváncsiak. ebben az időben indult hódító útjára a nyakpánt, bár nem a mai divatnak megfelelő formája, inkább a minél díszesebb, ékkövekkel, gyöngyökkel kirakott darabok, melyek a tehetősebb társadalmi osztályoknál váltak státusz szimbólummá. Ekkoriban kezdték viselni a balerinák is, mivel nem lóg, lem veszélyes mozgás közben, ám jól kiemeli a vékony, légies nyakat. Az elit réteg mellett a lecsúszott, rossz életű nők körében is gyorsan elterjedt, ám ők az egyszerűbb, általában fekete vagy vörös szalagot részesítették előnyben, mely egyszerűségével ellentétben roppant kihívó és harsány.

Így viseld a chokert!

Ezt tedd a nyakadba, ha divatos akarsz lenni!

Ezt tedd a nyakadba, ha divatos akarsz lenni!

A női divat roppant rugalmas dolog, a divatban nincs lehetetlen, így az olyan egyszerű, univerzális, jól variálható darabok, mint a choker igazán népszerűek tudnak lenni és akármilyen outfithez passzíthatók. A choker számtalan típusban kapható, szinte mindenkinek jól áll, ám a rövid, zömökebb nyakkal rendelkezőknek nagyon ügyelni kell, mely típust választják. Hordható önmagában, medállal, de akár egyszerre többet is viselhetünk belőle, melyeknek még csak nem is kell egyformának lenniük.

A legnépszerűbb ma az egyszerű, fekete szalag, de a többsoros, vékony kivitel is számtalan divatmagazin lapjain jön szembe velünk. A fesztiválokon szinte egyenviselet, ahogy a sokat mutató, de derékig felérő short és bikinifelső is.

Chokert akár önmagadnak is készíthetsz, mivel nincs más dolgod, mint egy vagy több, neked tetsző szalagot, bőrszíjat, gyöngysort, láncot megfelelő méretűre vágni, csattal ellátni és máris kész a saját nyakpántod. A boltok kínálata természetesen roppant széles, ezért érdemes körülnézni és beszerezni a kedvenceket, mert az biztos, hogy egy ideig extrém módon trendi marad. Bármit feldobhatsz vele, így ár/érték arányban talán az egyik legjobb „trend-kellék” az idei nyáron.

Támogató: Fullfashion.hu – A női ruha webáruház és outlet: Márkák: Pink Rose, Mirage

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Csokis muffin eperrel – még muffin papírt sem kell használnunk, ha szilikonban sütjük

A csokoládé az egész világon elterjedt, alapvetőnek számító élvezeti étel, melyet az édességek, desszertek kategóriájába sorolunk. Aligha találnánk olyan embert ...