2017. október 10. 12:35.

A megfelelő matrac mellett a megfelelő ágyrács kiválasztása is nagyon fontos. Bár a matraccal sokkal közvetlenebb a kapcsolat, mégiscsak az ágyrács támasztja meg azt.

E két berendezés összehatása eredményezhet magas alvásminőséget, ezáltal jobb közérzetet, egészségesebb életmódot vagy pedig kényelmetlen, rossz alvás, fájó derekat, rossz közérzetet.

Az ágyat a matrac és az ágyrács együttese adja. A matrac keménységének árnyalásában nagy szerepet kap az ágyrács, ezért nem mindegy, hogyan párosítjuk e két fontos berendezést. Ahogy matracból úgy ágyrácsból is nagyon széles a választék. Rengeteg különböző típus, anyag, méret, kivitel és funkcionalitás található meg közöttük. Matrac és ágyrács kapcsolat tekintetében hagyatkozzunk mindig a szakértőkre, mert ahogy az ágyrácshoz az ágyrács szakértők, üzletek, úgy a matrachoz a matrac üzletek, matrac webáruház szakértői is ajánlanak megfelelőt a másikból.

Matracok között megkülönböztetünk számos típust, ahogy az ágyrácsok között is. Vannak fix kivitelek és rugalmas típusok. A fix kivitelek közé sorolható az ágyborda és az ágydeszka, melyek a rugós matracokhoz ideálisak. Azok számára kényelmes ez a párosítás, akik hason vagy háton fekve alszanak vagy akik a kemény fekhelyet részesítik előnyben.

Matrac és ágyrács a tökéletes alvásért

Matrac és ágyrács a tökéletes alvásért

A rugalmas ágyrácsoknál már bővebb a választék és nagyobb a szórás, ami a matrachoz való passzolást illeti.

  • Az alaprugalmas típus rugómentes matrac alá ideális, optimális tartást biztosít a gerinc számára, gumikba foglalt farugói hangtalanok, rugalmas lécei biztosítják a matrac számára a megfelelő szellőzést.
  • Fej-, és lábemelős rács, mely erős alátámasztást biztosít és lábemelő lehetősége egy fárasztó, talpon töltött nap után a visszérpanaszok kitűnő enyhítője tud lenni. Szintén rugó nélküli matracokhoz ideális, lapjai biztosítják a matrac megfelelő szellőzését.
  • Motoros ágyrács esetén megfelelő hajlékonysággal rendelkező matracra van szükség, ezért fontos, hogy ne a kemény típusokból válasszunk vagy válogassunk a kimondottan ilyen jellegű ágyakhoz ajánlott darabok közül. Az ágyrács távirányítóval állítható, lehet lábemelős, fejemelős vagy kombinált. A fejrész egészen az ülő pozícióig emelhető. Kitűnő választás fekvőbetegek számára, akiknek külön matractípust is ajánlunk, mely minimalizálja a felfekvések kialakulását és hosszú távon, egésznapos ágyban fekvés esetén is kényelmes marad.

Bioágyrács, azaz duplasoros léces betét is kapható már, ami kitűnő megoldás egy biomatrac alá. Természetesen más típusú matracokkal is használható, kimondottan ajánlott a hajlékony latex vagy a vékony kókusz és latex keverékű matracok alá. Ez az ágyrács teljes felületen rugalmas, így szélesebb ágyak esetén sem jelentkezik a középen megszokott erős rugalmasság, mely a szélek felé egyre csökken. Ez a típus a megfelelő matraccal kombinálva sokat tehet a derékpanaszok, hátfájás, nyaki fájdalmak ellen, amennyiben azok a rossz tartásból vagy a rossz matracválasztásból fakadtak.

A következő híreink is érdekelhetik:
Ha minőségi esküvői szolgáltatókat keresel, biztos lehet abba, hogy nem csak az emlék marad.. (Fotó: www.fksz.hu)

A tökéletes esküvői film titkai

2015. március 14. 11:30.
Millyen a tökéletes párna?

Millyen a tökéletes párna?

2014. február 3. 6:05.
Új együttműködés lesz az IMF-fel

Új együttműködés lesz az IMF-fel

2011. november 18. 9:26.
Nincs tökéletes fényvédő szer

Nincs tökéletes fényvédő szer

2011. július 12. 21:02.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Ezt tedd a nyakadba, ha divatos akarsz lenni!

Mi a mai nyakbavaló trend élbizsuja? Hát persze, hogy a felmelegített choker nyaklánc. Ami egyébként inkább nyakpánt vagy egy zsinór ...