2010. június 20. 9:18.

Bokor Jutta A Bartók zeneház eredményes kísérletet tett a fiatalok körében a komolyzene megszerettetése érdekében. A XVII. kerületi Bartók zeneház programja a fiatal zenehallgatóságot célozta meg. Színvonalasan előadott neves zeneművek bemutatásával igényes hallgatóságot igyekeznek kinevelni.

A fiatal zeneszerzőket is felkarolják azzal, hogy bemutathatják a legújabb szerzeményüket, ezáltal évente gazdagodik a zeneirodalom komolyzenei műveikkel. Az intézmény névadója előtt tisztelegve előtérbe kerül Bartók műveinek megismertetése a hallgatósággal, valamint olyan művek is, amelyekkel a népzenei hagyományaink feldolgozása, átdolgozása maradandó élményt adhat az ifjú közönségnek.

Odaadó munkát végez a komolyzene népszerűsítése terén a Bartók zeneház művészeti vezetője Bokor Jutta, kiemelkedő munkájáért az önkormányzat képviselő-testülete „Rákosmente díszpolgára” kitüntetéssel jutalmazta.

Bokor Jutta Budapesten született, majd 1983-ban elvégezte a Zeneakadémiát operatanszakon, ahol Ónódy Márta diákja volt. A Magyar Állami Operaház magánénekese lett, ’85-től Bécsben kapott szerződést.
Vendégszerepelt továbbá: Belgiumban, Csehszlovákiában, Németországban, Nagy-Britanniában, Izlandon, Lengyelországban és az egykori Szovjetunióban is.

Ezen kívül rádiós műsorvezetőként és mesterkurzus vezetőként is megcsillogtatta tudását.

/Forrás: www.opera.hu/

A következő híreink is érdekelhetik:
5. Újbuda Jazzfesztivál

5. Újbuda Jazzfesztivál

2010. augusztus 30. 12:54.

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=152 w=320 h=100 float=left]A XVI. kerületben, Rákosszentmihályon gyerekek kórusától volt hangos a templom. Dobre Lajos a Kölcsey Ferenc Általános ...