2011. július 21. 14:45.

sziget_1 Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Bús Balázs közleményében tiltakozik a Sziget Nagyszínpada előtti részre tervezett, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által meghirdetett tüntetés ellen. A demonstráció a benzinárak emelése ellen szólna és a rendőrség engedélyével történne, de  zavarná a fesztiválozók szórakozását.

A 3. kerület polgármestere elfogadhatatlannak tartja, hogy a gyülekezés jogára hivatkozva bárki megzavarhatja mások szórakozását. Bús Balázs felajánlott egy másik óbudai helyszínt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom számára hogy tüntethessen a benzinárak emelkedése ellen, mivel amit művelni akar a Szigeten, az a gyülekezési joggal való visszaélés mintapéldája.

A Mozgalom még januárban jelentette be, hogy augusztus 1-20. között tiltakozó akciót szervez a Sziget Nagyszínpada előtti térre. A Fesztivál szervezői csak áprilisban kértek területfoglalási engedélyt, így a Hatvannégy Vármegyések bejelentése idején nem volt senkinek szerződése a Hajógyári-szigetre, ezért a rendőrség tudomásul vette a demonstráció tényét.

A Sziget Fesztivál szervezője úgy nyilatkozott, hogy csak olyan személyeket engednek be a helyszínre, akik érvényes jeggyel rendelkeznek.

A következő híreink is érdekelhetik:
Óriási tüntetés volt az Operánál

Óriási tüntetés volt az Operánál

2012. január 3. 10:04.
Dupla tüntetés az Operánál

Dupla tüntetés az Operánál

2012. január 2. 10:45.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1926 w=320 h=80 float=left]A magyar lakosság egytizedének van kisebb-nagyobb tartozása az adóhivatal felé, vagyis több mint 1.000.000 embertől követel ...