2012. április 26. 16:57.

Sok szülőnek problémát jelent a 10 hetes nyári szünet, ugyanis nem tudja elhelyezni a gyermekét. Az oktatási államtitkárság megoldja a gondot: lerövidíti a vakációt.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerint azért kell lerövidíteni a nyári szünetet, mert a szülőknek kevés szabadságuk van és többségüknek komoly gondot jelent a gyerekek nyári elhelyezése. Sokan a nagyszülőkre bízzák, vagy nyári táborba küldik a gyerkőcöket, ám ahol a nagyi nem tud besegíteni vagy nincs pénz a táborozásra – a hátrányos helyzetű, szegényebb családoknál – ott komoly dilemmát okoz a nyári szünet.

Az oktatási államtitkárság úgy szeretné megoldani a gondot, hogy az általános iskolások nyári vakációját lerövidíti. Persze nem veszne el a gyerekek szünete, ugyanis a téli és a tavaszi pihenést megtoldanák néhány nappal. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyivel lenne kevesebb a nyári vakáció és az sem egyértelmű, hogy már a jövő tanévben hosszabb lesz-e a tanítás.

A nyári szünet lerövidülése nem érintené a középiskolásokat a felvételi és az érettségi miatt.

vakáció

Rövidebb lesz az általános iskolások nyári szünete

A következő híreink is érdekelhetik:
tanulás

Vakáció: félszázezer diák megbukik

2012. június 12. 18:10.

Hozzászólás írása:

  1. Ria szerint:

    A vidéki óvodák és iskolák is beosztás szerint tartanak nyitva a nyári szünet alatt.

  2. jmóni szerint:

    Szerintem ez egy baromság. Így nem rövidítik meg a gyerekek össz szünetét, amit én nem is szeretnék. Csak átütemeznék, ami rosszabb lenne. Leginkább Nekünk szülőknek. Az őszi, a téli, a tavaszi és a nyári szünet ugyanannyi nap lesz összesen, mint eddig. A szabink is ugyanannyi, mint eddig. Sajnos a szülők többsége nem tudja, hogy a fővárosi iskolák kerületek szerint kötelesek megoldani a nyári “gyerekvigyázást”. A vidékieknél nem tudom. A kerületbe tartozó iskolák közül “kineveznek” 1-et, ahol összegyűjtik és különböző programokkal várják a dolgozó, szociálisan rászoruló szülők gyermekeit. A díja pedig ugyanannyi, mintha a saját iskolájába fizetné be 3x-i étkezéssel a gyereket. Ha viszont rövidebb lenne a nyári szünet és meghosszabbítanák a télit és a tavaszit, akkor már nem tudnánk sehová elhelyezni a gyereket, mert akkor az összes iskola bezár. Nincs lehetőség sehova sem vinni őket. Maradna a betegállomány… De akkor meg kilóg a lóláb. Miért is akkor betegszik meg akár a gyerek, akár a szülő, amikor a szünet van? Át kellene ezt alaposabban gondolni “odafent”, mert nehéz a nyári szünetet megoldani, de nem lehetetlen.

Írj hozzászólást »
Ezt olvasta már?
elsősegély felszerelés

A rendőrség átmenetileg nem ellenőrzi, és nem is bünteti az autósokat a hiányzó vagy hiányos elsősegélykészlet miatt, mivel hiánycikk lett – ...