2012. január 17. - Archívum

Magyarország kedvenc gyümölcse méreg?

2012. január 17. 22:23.

alma A vitaminok és antioxidánsok ellenére hazánk egyik legkedveltebb gyümölcse, az alma is méreg, ha növényvédőszerrel van szennyezve. Szinte mindenki tisztában van vele, hogy ezek a szerek mennyire károsak az egészségre, mégis a mai napig jut belőle bőven a zöldségekre és a gyümölcsökre. Az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal mint minden évben, most is összeállította a legszennyezettebb növények listáját, amin az alma lett az aranyérmes.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Életmód, Külföldi hírek | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Schmitt-ügy: vizsgálatot indít a SOTE

2012. január 17. 18:42.

schmitt-pal A Semmelweis Egyetem vizsgálóbizottságot hoz létre és vizsgálatot indít Schmitt Pál köztársasági elnök plágiumgyanús doktori disszertációja kapcsán. Az iskola rektora már hétfőn felkérte a Testnevelési és Sporttudományi Kar dékánját, hogy hozzon létre tényfeltáró vizsgálóbizottságot, mely tanulmányozza a köztársasági elnök doktorija megírásának körülményeit – áll a SOTE közleményében.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Budapesti Hírek, Itthon, Vezér Cikkek | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Új klub lesz a Gödör helyén

2012. január 17. 18:32.

godor_klub Február 1-jétől a Design Terminál veszi át az eddigi Gödör Klub működtetését. A mostani üzemeltetőnek január végén lejár a szerződése. A Gödör Klub stábja értetlenül áll a helyzet előtt, ugyanis a tisztességes leköszönésre sincs idejük a váratlan döntés miatt. Az intézmény eddigi üzemeltetője nem engedi át a Gödör Klub név használatát.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 5. kerület, Kultúra és Zene | 0 Hozzászólás »

Még több: :

Vörösborban az igazság

2012. január 17. 16:55.

vorosbor Leginkább a vörösbort kedvelik a magyarok, és legtöbbször otthoni fogyasztásra vesznek 1-1 üveggel belőle – derül ki a Borászportál internetes magazin által 2011 őszén, 4.000 fő részvételével készített online felmérésből. A megkérdezettek 10%-a naponta, míg 50%-a hetente legalább egyszer iszik egy pohárral.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Életmód, Itthon | 0 Hozzászólás »

Járókelők kapták el a fegyveres ékszerrablót

2012. január 17. 15:55.

ekszer Egy férfi ki akart rabolni egy budapesti ékszerboltot, ám rosszul választott, mert a tulajdonos nem ijedt meg tőle, sőt nekiment támadójának. A fegyveres férfi hiába szaladt el, az utcán két járókelőnek hála sikerült elkapni. Az eset kedd délelőtt, a főváros 16. kerületében, a Veres Péter utcai üzletben történt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 16. kerület, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: :