2013. január 9. 11:11.

Nem elaludt, hanem a GPS-t babrálta az a moldáv férfi, aki halálos balesetet okozott január 6-án Karcagnál. Az autós elismerte bűnösségét, 4-5 év börtönre számíthat.

A 24 éves V. Michail magába roskadva kért bocsánatot azoktól a gyászoló családoktól, akik az ő felelőtlensége miatt elveszítették szeretteiket.

A férfi hazafelé igyekezett január 6-án reggel menyasszonyával, és barátjával Moldáviába a 4-es főúton. V. Michail nem aludt el, még csak figyelme sem lankadt, hanem a GPS-ét nyomogatta, mikor a szerencsétlenség történt.

A férfi miközben a GPS-ét nézte, autója átment a másik sávba és összeütközött egy Opel Astrával, amiben négy felnőtt és egy fél éves kisfiú utazott. A felismerhetetlenségig összeroncsolódott autóban a gyermeken kívül minden utas azonnal szörnyethalt. A kisfiút súlyos sérülésekkel mentőhelikopterrel szállították a debreceni kórházba, ám az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

moldáv

A 24 éves moldáv férfi elismerte bűnösségét

A balesetet okozó Volkswagen Touareg terepjáróban utazók szinte sértetlenül megúszták a balesetet.

A moldáv férfinak gondatlan közúti baleset okozásáért kell felelnie, így 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. Mivel büntetlen előéletű, és az útviszonyoknak megfelelően 70-80 kilométeres sebességgel haladt, esélye van arra, hogy 4-5 évvel megússza a balesetet – írja a Blikk.

V. Michail 30 napra előzetes letartóztatásba került.

A következő híreink is érdekelhetik:
Kirabolták, miközben porszívózott

Kirabolták, miközben porszívózott

2010. május 14. 15:44.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Hende Csaba

Új honvédségi helikopterek vásárlásán töri a fejét Hende Csaba honvédelmi miniszter.A magyar légierő összes támadó helikoptere felújításra szorul, a szállítógépeket ...