2011. június 8. 14:28.

rablas_0 A rendőrségnek sikerült elfognia azt a pesterzsébeti sorozatrablót, aki a szabadulása után nem sokkal, május közepén egy zálogházat, majd június elején egy héten belül kétszer ugyanazt a patikát rabolta ki – mondta a BRFK rablási osztályának alezredese, Nyerges Béla. A 30 év körüli férfi tettéért – a tavaly bevezetett hármas csapás törvény miatt – akár 20 év szabadságvesztésre is számíthat.

A rendőrségnek a patikusok segítségével sikerült elfogniuk a rablót, ugyanis a bűncselekmény után a nyomába eredtek, és a járókelők is bekapcsolódtak az üldözésbe. A bátor önkéntesek folyamatos összeköttetésben voltak a rendőrökkel, így azok tudták, hogy az eredetileg fehér pulcsit viselő elkövető átöltözött, és fekete pólóban próbál menekülni. A rablót a patikától néhány utcával arrább sikerült elfogni, és megtalálták nála az eltulajdonított pénzt, valamint a rabláshoz használt játékfegyvert is.

A 30 éves férfi beismerte tettét, akit már korábban, vagyon elleni bűncselekmény miatt szabadságvesztéssel büntetett a hatóság. A tettesnek nem volt se jövedelme, se munkahelye, és a korábbi rablások során szerzett pénzt elkocsmázta.

A rabló azt hitte, hogy 2-3 év szabadságvesztéssel kell számolnia a bűncselekményért, és nem tudta, hogy 20 évet is kaphat. Az alezredes elmondta, hogy az úgynevezett három csapás törvény miatt az ilyen bűntetteknél a büntetés felső határának a kétszeresét kell kiszabnia a bíróságnak.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1625 w=320 h=80 float=left]A NASA obszervatóriuma jelentős, a földet is érintő napkitörést figyelt meg. A természeti jelenség hatására műholdas ...