2013. február 14. 9:24.

Bombaként robbant a hír: Erdő Péter bíboros, prímás lehet az új pápa.

A világsajtót pillanatok alatt bejárta a hír: a posztjáról lemondó XVI. Benedek pápa utódja a magyar Erdő Péter bíboros lehet. A döbbenetes információ az Italian Insider című angol nyelvű olasz lapból származik.

A lap főszerkesztője és vatikáni szakírója, John Phillips megerősítette a hírt: „Csakis alaposan ellenőrzött értesüléseket jelentetek meg a lapban. Azt állítjuk, hogy a palota lakói szerint a magyar főpap a legalkalmasabb jelölt. Ez nem jelenti, hogy őt fogják megválasztani, de a pápának azért van lehetősége jelezni, hogy kit látna legszívesebben utódjaként. És az észak-európaiak még nem gondolják, hogy az egyház megérett egy latin-amerikai vagy afrikai pápára.” Azaz a hír igaz, az európai bíborosok közül Erdő Péter számít a pápaválasztás favoritjának.

XVI. Benedek pápa és Erdő Péter bíboros

XVI. Benedek pápa és Erdő Péter bíboros

Az idén 61. életévét betöltő Erdő 1977-től Rómában tanult, nemcsak az egyházban vitte sokra, hanem tudósként is komoly karriert futott be. A kánonjog és az egyházjog-történet nemzetközileg is elismert kutatója és tanára, a magyar katolikus egyház legfőbb vezetője.

A magyar főpap jól ismeri az egyházfőt, kizárólag latinul beszélgetnek.

A március 15-én kezdődő pápaválasztó konklávén dől el, hogy ki követi XVI. Benedek pápát a trónon.

A következő híreink is érdekelhetik:
pápa

Búcsúzik XVI. Benedek pápa

2013. február 28. 17:17.
XVI. Benedek pápa

Lemond XVI. Benedek pápa

2013. február 11. 13:27.
XVI. Benedek pápa

Nem mondott le XVI. Benedek pápa

2012. április 17. 9:28.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Felszámoltak három kuplerájt Budapesten

Három bordélyházat, köztük egy Andrássy úti kuplerájt számolt fel február 12-én a BRFK, és őrizetbe vette R. Kamillót, a fővárosi ...