2012. április 19. 17:13.

Előre megtervezett mészárlás volt a soproni kettős gyilkosság. A 18 és 19 éves fiatalok már nem először követtek el bűncselekményt, keddi tettüket be is ismerték.

A három középiskolás tudatosan megtervezett kivégzésszerű akciót hajtott végre kedden Sopron egyik lőtérén, ahol megölték a lövészklub vezetőjét és egyik tagját – mondta Takács Tibor, Győr-Moson-Sopron megye rendőrfőkapitánya. A 18 és 19 éves elkövetők az egyik soproni középiskolában tanultak és osztálytársak voltak. Nem ez volt az első bűncselekményük, korábban raboltak, loptak, házakba és iskolákba törtek be, sőt már fegyveres rablást is követtek el.

Az őrizetbe vett fiatalok vallomásukban beismerték tettüket, melyből kiderült, már egy hete véghez akarták vinni tervüket, de akkor letettek róla, mert túl sokan voltak a helyszínen. Elmondásuk szerint „csak” a lövészklub vezetőjét akarták megölni és nem számítottak arra, hogy más is felbukkan a helyszínen. Mindennek ellenére egy percig sem haboztak, rögtön kivégezték a másik férfit is. A középiskolások azért gyilkoltak, hogy pénzt és fegyvert szerezzenek. A helyszínről három fegyvert, 650 lőszert és 70.000 forintot vittek el, valamint az egyik áldozatuk tárcáját is eltulajdonították.

soproni kettős gyilkosság

Ebben az épületben történt a mészárlás

A támadókat 10 óra leforgása alatt elkapta a rendőrség, akik azért buktak le ilyen hamar, mert eltüntették a lőtérnaplót, így a hatóságok rögtön gyanakodni kezdtek, hogy olyanok gyilkoltak, akik már korábban is jártak a helyszínen.

A fiatalok egyébként rendezett családban éltek, sőt az egyikük kimondottan jómódú volt.

A gyilkosok tettükért akár egy életre rács mögé kerülhetnek.

A következő híreink is érdekelhetik:
VOLT Fesztivál

Van engedély, lesz VOLT Fesztivál

2012. június 22. 16:23.
VOLT Fesztivál

Nem kapott engedélyt a VOLT Fesztivál

2012. június 21. 12:00.
Ámokfutó

Mészárlás Kulcson

2012. április 6. 11:05.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
fogászat

A jelenlegi 60 évről 62 évre emelné az ingyenes fogászati ellátás korhatárát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A tárca szerint az ...