2012. június 21. 12:00.

A VOLT Fesztivál nem kapott engedélyt arra, hogy június 26-30. között megrendezze nagyszabású buliját. A szervezők bíznak abban, hogy sikerül megoldani a problémát.

Nem kapta meg a regionális környezetvédelmi felügyelőség engedélyét a jövő kedden kezdődő soproni VOLT Fesztivál a kemping területén élő állatok védelme miatt – írja a Kisalföld. Az elutasító határozat szerint a zaj és a tömeg zavarná az állatokat – amik között védett fajok is vannak -, továbbá egyes madárfajok pótköltése is épp a fesztivál idejére eshet. A 10 éve ugyanott megtartott rendezvényt követő helyreállítás pedig csupán akkor lehet eredményes, ha utána a területet “több éven át nem veszik igénybe”. A határozat azt is leírja, hogy a fesztiválozók biztonsága érdekében egy fát is ki kellene vágni és a bokrokat is meg kellene nyesni.

Az engedélyre azért van szükség, mert a fesztivál a Soproni Tájvédelmi Körzethez tartozik, illetve Natura 2000 védelem alatt áll.

VOLT Fesztivál

VOLT Fesztivál - 2012. június 26-30.

Lobenwein Norbert, a VOLT Fesztivál szervezője elmondta, hogy az elmúlt években is ettől a hatóságtól kértek engedélyt, és mindig meg is kapták. “Bizakodóak vagyunk, néhány nap még hátra van a fesztivál kezdetéig, egyeztetéseket kezdeményeztünk a hivatal vezetőjével. 2011-ben már közel jártunk ahhoz, hogy három évre kapjunk engedélyt a hivataltól, hiszen a szabályok betartása szerint működtünk. Ez csak azért nem valósult meg, mert egy esetleges új faj megjelenésére gondolva a hivatal az évenkénti döntés lehetőségét tartotta fenn, bár szinte kizártnak tartották akkor, hogy ez a veszély fennállhat” – mondta a szervező, majd hozzátette „Kizártnak tartjuk annak lehetőségét, hogy a fesztivál elmaradjon.”

A 20. VOLT Fesztivál június 26-án, kedden egy nulladik nappal indulna és vasárnap hajnalig tartana. A fellépők között olyan sztárok lennének, mint például az Iggy Pop and the Stooges, a Faith No More, Skrillex, a Tankcsapda, a Snow Patrol, Katy B.

A következő híreink is érdekelhetik:
VOLT Fesztivál

Van engedély, lesz VOLT Fesztivál

2012. június 22. 16:23.
19. VOLT Fesztivál 2011.

19. VOLT Fesztivál 2011.

2011. június 27. 8:37.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Világbüfé

Budapest gasztronómiai sokszínűségét hivatott ünnepelni a Világbüfé fesztivál, aminek alkalmával több tucatnyi etnikai konyha mutatja be legfinomabb ételeit június 21-én. ...