2011. október 21. 9:36.

hoeses Péntek hajnalban leesett az első hó Magyarország legmagasabb hegycsúcsain. A hét elejéhez képest a hőmérséklet ugyan emelkedik, a csütörtöki esőzés mégis havazásba fordult át a hegyekben – mondta Mesterházy András, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa, majd hozzátette, hogy a havazás október második felében egyáltalán nem szokatlan.

Csütörtök délután Magyarország felett egy front vonult át, aminek hatására éjszaka havazott a magasabb hegycsúcsokon, köztük az 1014 méter magas Kékesen is.

Borús, felhős idővel kezdődött a péntek, sok helyen esett az eső a reggeli órákban. Napközben délen és keleten csökken a felhőzet és előbújhat a nap. Az északi, északkeleti szelet helyenként erős széllökések kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 13°C között alakul.

Szombaton északon, északnyugaton derült hajnalra ébredhetünk, míg délen és keleten erősen felhős, borongós idő várható. A hőmérséklet -2 és +5°C közé süllyed.

A hétvégén hűvös időjárásra van kilátás, többször lesz erősen felhős az ég, de emellett rövid időszakokra szinte mindenhol kisüthet a nap is. Elszórtan kisebb esőzés is kialakulhat.

A következő híreink is érdekelhetik:
Mínusz 15 fokos hideg várható

Mínusz 15 fokos hideg várható

2012. január 30. 22:43.
Medvék kóborolnak a Bükkben

Medvék kóborolnak a Bükkben

2011. október 3. 16:47.
Csökken a pollen a hidegfront miatt

Csökken a pollen a hidegfront miatt

2011. szeptember 19. 15:12.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2555 w=320 h=80 float=left]Szülővárosában, Szirtben fogták el Moammer Kadhafit, megbukott líbiai vezetőt. Az elfogásával kapcsolatban ellentmondásos hírek láttak napvilágot. ...