2011. szeptember 28. 13:38.

szoptatas Szombaton nyilvánosan szoptatják gyermekeiket az anyák a budapesti Zacc Kávézóban, ezzel hívják fel a figyelmet a szoptatás fontosságára, természetes mivoltára, valamint akciójukkal bátorítani akarják a többi kisgyermekes mamát. A Szoptass szabadon kampány lényege, hogy egy helyen, egy időben minél több anya szoptasson egyszerre világszerte.

Az akcióval bátorítani és segíteni akarják azokat a kismamákat, akik útközben szívesen gondoskodnának ilyen módon gyermekükről, ám félnek attól, hogy ha nekilátnak az etetésnek, akkor kizavarják őket az adott helyről, mondjuk egy kávézóból, illetve rosszalló tekintetekkel találják szembe magukat – mondja a program szervezője, Kalmár Alexandra.

A közös szoptatással többek között azért is kampányolnak, hogy az anyukák had dönthessék el szabadon, hogyan és mikor szeretnének gondoskodni gyermekükről. A szoptatás természetes, egyszerű és nagyszerű módja a kisbaba etetésének, megnyugtatásának és a vele való törődésnek.

A 9. kerületi, bababarát Zacc Kávézóban gyűlhetnek össze a kisgyermekes anyukák, akik csatlakozni szeretnének a mozgalomhoz. A Szoptass szabadon kampány október 1-jén, 11 órakor kezdődik.

A program a kanadai kezdeményezéshez, a Global Breastfeeding Challenge-hez csatlakozva kerül megrendezésre. Tavaly több mint 200 helyszín vett részt az akcióban.

A következő híreink is érdekelhetik:
Bolhapalota nyílt Budapesten

Bolhapalota nyílt Budapesten

2011. október 7. 13:32.
Augusztus 1. – A Szoptatás világnapja

Augusztus 1. – A Szoptatás világnapja

2011. augusztus 1. 17:19.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2385 w=320 h=80 float=left]Ha a MÁV és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) ellenőrei valakit dohányzáson érnek valamelyik ...