2011. október 18. 15:35.

palyavalasztas Megnyílt a pályaválasztási és képzési kiállítás Szombathelyen, ahol 38 kiállító vonultatja fel szakképzési kínálatát. Az Oladi Művelődési Központban tartott rendezvényre idén több mint 4.000 érdeklődőt várnak október 18-20. között – mondta Németh Zsolt, a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatóhelyettese.

A pályaválasztási kiállításon elsősorban az általános iskolák 7-8 osztályos tanulóit, illetve a középiskolák végzőseit, a gyerekek szüleit és azokat a felnőtteket várják, akik valamilyen pályakorrekciót fontolgatnak. Az érdeklődők az intézmények munkatársaitól vagy a munkát kínáló cég képviselőitől kaphatnak tanácsokat.

Idén először lehetőség van ellátogatni azokhoz a cégekhez is, ahol a jövőben dolgozni szeretnének a fiatalok. 13 vállalat ajánlotta fel azt a lehetőséget, hogy előre egyeztetett időpontban az érdeklődők bepillanthatnak a céghez.

A kiállítás szakmai fórumoknak is helyet ad, kedden a Területi Integrált Szakképző Központok ülnek össze, szerdán a pályaválasztás előtt álló fiatalok szülei és a munkaadók képviselői tanácskoznak, míg csütörtökön a Nemzeti Szakképzési és Foglalkoztatási Intézet vezetői adnak tájékoztatást a tervezett változtatásokról.

14 évvel ezelőtt Szombathelyen rendezték meg országosan az első pályaválasztási képzési kiállítást, aminek példáját azóta minden megye követi – mondta a szakképzési kiállítás megnyitóján Rodler Tamás a megyei munkaügyi központ igazgatója.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2530 w=320 h=80 float=left]Lebontják azokat az építményeket, amiket a hajléktalanok maguk fabrikáltak össze, és amikben életvitelszerűen élnek a főváros ...