2011. június 9. 15:54.

babamento-inkubator Újszülött babát találtak csütörtök délelőtt 9 és 10 óra között, a 7. kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórház dolgozói, az intézmény bejáratánál elhelyezett babamentő inkubátorban. A kisfiú jól van, egészséges, és az inkubátorba helyezés előtt néhány órával született. A baba a kórház névadója után a Péterfy Miklós nevet kapta.

Az inkubátort 2010 szeptemberében helyezték el a Péterfy kórházban.

Ha a szülő valamilyen ok miatt nem tud gondoskodni újszülött gyermekéről, akkor elhelyezheti az egyik egészségügyi intézmény inkubátorában. Az a szülő, aki egy ilyen készülékben hagyja a babáját, automatikusan hozzájárul a csecsemő titkos örökbeadásához. Az anyuka a gyermek hathetes koráig még meggondolhatja magát, utána a fővárosi gyermekvédelmi szakszolgálat munkatársai elindítják az örökbeadást – mondta a Fővárosi Módszertani Gyermekvédelmi Szakszolgálat általános igazgatóhelyettese, Radoszáv Miklós.

A legelső babamentő inkubátort 1996-ban helyezték el a hajdani Schöpf-Merei Kórházban, azóta országszerte 23 intézményben van ilyen készülék.

A következő híreink is érdekelhetik:
Új babamentő inkubátor

Új babamentő inkubátor

2010. szeptember 7. 6:11.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1637 w=320 h=80 float=left]Az emberek többsége szívesen töltené nyári szabadságát Párizsban, New Yorkban, a török riviérán, vagy valamelyik egzotikus ...