2012. január 31. 6:11.
barackos-tekercs

Hozzávalók:

1,5 kg sertéslapocka 1 kiskanál apróra vágott kakukkfű
napraforgóolaj 1 tojás
10 dkg aszalt barack
30 g vaj bors
1 fej vöröshagyma 1 evőkanál finomliszt
90 g kenyérmorzsa 150 ml csirkehúsleves-alaplé
1 evőkanál citromlé 150 ml száraz fehérbor

Elkészítés:

Megolvasztjuk a vajat és megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Majd levesszük a tűzről és hozzákeverjük a kenyérmorzsát, a feldarabolt barackokat, a kakukkfüvet, a citromlét és a felvert tojást, végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A húsokat egy rácsos tepsibe tesszük, bekenjük olajjal, ízlés szerint borsozzuk, megtöltjük a masszával és feltekerjük, majd cérnával átkötjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 2 órán át sütjük.
A kisült húslevet serpenyőbe töltjük, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre elkeverjük, majd hozzáadjuk a húsleves-alaplevet és a borral 3 percig főzzük. Ezután átszűrjük és tálaláskor leöntjük vele a húst.

A következő híreink is érdekelhetik:
Töltött cékla

Töltött cékla

2012. január 23. 8:32.
Gesztenyés tekercs

Gesztenyés tekercs

2011. október 23. 8:26.
Palacsintalasagne

Palacsintalasagne

2011. október 9. 8:14.
Barackos – túrós lepény

Barackos – túrós lepény

2011. július 18. 8:54.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=3149 w=320 h=100 float=left] Hozzávalók: 8 közepes cékla 1 evőkanál apróra tört cérnametélt 10 dkg krémsajt 1 cs.snidling 1 ...