Hozzávalók:
1,5 kg sertéslapocka | 1 kiskanál apróra vágott kakukkfű |
napraforgóolaj | 1 tojás |
10 dkg aszalt barack | só |
30 g vaj | bors |
1 fej vöröshagyma | 1 evőkanál finomliszt |
90 g kenyérmorzsa | 150 ml csirkehúsleves-alaplé |
1 evőkanál citromlé | 150 ml száraz fehérbor |
Elkészítés:
Megolvasztjuk a vajat és megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Majd levesszük a tűzről és hozzákeverjük a kenyérmorzsát, a feldarabolt barackokat, a kakukkfüvet, a citromlét és a felvert tojást, végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A húsokat egy rácsos tepsibe tesszük, bekenjük olajjal, ízlés szerint borsozzuk, megtöltjük a masszával és feltekerjük, majd cérnával átkötjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 2 órán át sütjük.
A kisült húslevet serpenyőbe töltjük, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre elkeverjük, majd hozzáadjuk a húsleves-alaplevet és a borral 3 percig főzzük. Ezután átszűrjük és tálaláskor leöntjük vele a húst.