2012. január 23. 8:32.
Hozzávalók:
8 közepes cékla | 1 evőkanál apróra tört cérnametélt |
10 dkg krémsajt | 1 cs.snidling |
1 dl majonéz | 2 gerezd fokhagyma |
1 dl tejföl | Só |
2 ek.torma | Bors |
Elkészítés:
A céklákat kuktába tesszük, 2 dl vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Ezután meghámozzuk a puha céklákat és kivágjuk a közepüket úgy, hogy mindegyiknek maradjon 1 cm-es fala. A cérnametéltet megfőzzük és leszűrjük. A majonéz felét összekeverjük a tejföl felével, belekeverjük a tormát, a krémsajtot és a céklából kivágott darabokat is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az apróra vágott snidling felével, majd a kihűlt tésztát is belekeverjük. A céklát megtöltjük a masszával, majd a maradék majonézt, tejfölt és snidlinget összekeverjük, és a tetejére locsoljuk.