2012. január 15. 16:10.
rantott-toltott-kaposzta

Hozzávalók:

Káposztához: 1 fej vöröshagyma
12 közepes levél savanyú káposzta 2 gerezd fokhagyma
1 tojás őrölt pirospaprika
50 dkg darált hús Panírozáshoz:
1 zacskó gyors rizs tojás
liszt
őrölt bors zsemlemorzsa

Elkészítés:

A káposztalevelek közepén az ereket eltávolítjuk. A darált húst a főtt rizzsel és a tojással összedolgozzuk, majd sózzuk, borsózzuk, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk az apró kockára vágott, megdinsztelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
A masszát káposztalevelekbe töltjük és felcsavarjuk.
A batyukat egyesével megforgatjuk lisztben, felvert tojásban és a zsemlemorzsában, majd tojásban és zsemlemorzsában még egyszer átforgatjuk, hogy sütés közben biztosan ne jöjjön ki a töltelék.
A batyukat olajban aranybarnára sütjük.

A következő híreink is érdekelhetik:
Barackos tekercs

Barackos tekercs

2012. január 31. 6:11.
Töltött cékla

Töltött cékla

2012. január 23. 8:32.
Karácsonyi receptek

Karácsonyi receptek

2011. december 16. 19:17.
Palacsintalasagne

Palacsintalasagne

2011. október 9. 8:14.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=3052 w=320 h=120 float=left] Hozzávalók: Tésztához: 10 dkg cukor 30 dkg búzadara Só 3 tojás Tálaláshoz: 4,5 dl tej ...