2012. január 15. 16:10.
Hozzávalók:
Káposztához: | 1 fej vöröshagyma |
12 közepes levél savanyú káposzta | 2 gerezd fokhagyma |
1 tojás | őrölt pirospaprika |
50 dkg darált hús | Panírozáshoz: |
1 zacskó gyors rizs | tojás |
só | liszt |
őrölt bors | zsemlemorzsa |
Elkészítés:
A káposztalevelek közepén az ereket eltávolítjuk. A darált húst a főtt rizzsel és a tojással összedolgozzuk, majd sózzuk, borsózzuk, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk az apró kockára vágott, megdinsztelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
A masszát káposztalevelekbe töltjük és felcsavarjuk.
A batyukat egyesével megforgatjuk lisztben, felvert tojásban és a zsemlemorzsában, majd tojásban és zsemlemorzsában még egyszer átforgatjuk, hogy sütés közben biztosan ne jöjjön ki a töltelék.
A batyukat olajban aranybarnára sütjük.