2016. július 4. 15:55.

Az elmúlt évtizedben a hétköznapok minden területén megvetette már a lábát a Samsung, de a leginkább kétség kívül ahhoz ért, amivel igazán sikeressé vált: a monitorokhoz és a televíziókhoz.

A gyártó ezen a téren mindmáig verhetetlennek tekinthető a piacon, ezáltal folyamatosan rukkolnak elő az új, merész és egyben innovatív termékei, elegendő csak például a cég által megálmodott PLS technológiára gondolni, ami méltó kihívónak számított az IPS-sel szemben.

Ismét terítéken az innováció

Egy hasonlóan forradalmi újdonságot mutatott be nemrégiben a Samsung az S24E370DL monitor képében, amely az AMD FreeSync technológiájára épülve az E370-es termékcsalád legkisebb tagjának tekinthető a maga 52 centiméteres képátlójával. Ami a monitor kapcsán azonnal szembeötlő, az leginkább a dizájn. Óriási mérete mellett ugyanis fehér színével elég merész választás még a bevállalós játékosoknak is, merthogy ezt a kijelzőt határozottan gamereknek álmodta meg a gyártó, noha tény és való, hogy filmőrültek, valamint a pazar látványra vágyóknak is rengeteg kellemes percet okozhat majd.

Hol lehet megvenni?

A monitor egyébiránt 1920×1080 pixeles, tehát full HD felbontású képmegjelenítésre képes, miközben válaszideje 4ms környékén mozog, ami egy játékosoknak szánt periféria esetén meglepően rossz teljesítménynek tekinthető, hiszen a mai gamer monitoroknál már elvárt az 1ms környéki válaszidők. Habár tény, hogy az emberi szem ezeket a különbségeket nagyon ritkán érzékeli, így ez a 3ms különbség a többségnek nem fog feltűnni, sőt mi több, mivel a betekintési szög közel 180 fokos, ezért az elragadó képi megjelenítést egyszerre többen is tudják élvezni.

A periféria egyébiránt 1000:1-hez kontrasztarány mellett 250cd/m2-es fényerővel bír, ami nem rossz ugyan, de messze nem kiemelkedő, noha elegendő egy olyan helyiségbe, ahová bőségesen beesik a nappali fény – legalábbis abban az esetben, ha a kijelzőre nem közvetlenül, és nem hátulról érkezik mindez. Szintén nem tartozik a kiemelkedő tulajdonságok közé a 60Hz-es frissítési frekvencia, hiszen amennyiben egy kiegészítőt játékosoknak szánunk, akkor a minimum ezen a téren a 144 Hz, ami alatt az igényesebb rajongók már nem is vesznek szívesen monitort.

Samsung S24E370DL monitor: egy jó választás játékosoknak és filmőrülteknek

Samsung S24E370DL monitor: egy jó választás játékosoknak és filmőrülteknek

Az új technológiák sűrűjében

A Samsung S24E370DL monitor kapcsán rengeteg kiemelt funkciót találhatunk, amelyek közül a Flicker Free háttérvilágítás az egyik legérdekesebb. Habár ennek működését szabad szemmel szintén nem tapasztalhatjuk, ellenben az idegrendszerre gyakorolt kímélő hatása nagyon kedvező, ezáltal lehetővé teszi, hogy kevesebb stressz, hovatovább fej- és szemfájás nélkül teljenek el a gép előtt töltött órák. Mindemellett kiemelendők olyan tulajdonságok, mint a Magic Upscale névre keresztelt funkció, amely képes sokkal természetesebbé és élesebbé tenni a színeket, és miközben a Magic Bright a képminőségért felel, addig az Eco Saving Plus képes energiatakarékos megoldásokat garantálni a felhasználóknak.

Habár a technológia terén óriási újdonságokat ígér nekünk a Samsung monitorja, ellenben bizonyos téren mégis rengeteg negatívummal szolgál, így például bár a dőlésszög változtatható, magasságot állítani, vagy a képernyőt forgatni nem tudjuk. Csatlakozói is elég szerény felhozatalt képeznek, ezáltal egyetlen HDMI port mellett egy D-Sub és egy DisplayPort kapott rajta helyet, valamint természetesen egy 3.5-es jack bemenet is, de többek között egy USB portnak biztosan nagyon örült volna a játékosok és filmőrültek többsége.

Hogy mégis mi az, ami a Samsung S24E370DL monitort kiemeli a tömegből? Ez leginkább a talpazatába beleépített Qi szabványosított töltő, amivel bármilyen eszköz feltölthető, ami támogatja ezt az alternatívát. Magyarán tehát nem csak a Samsung telefonjait láthatjuk el általa árammal, hanem olyan kompatibilis eszközök is, mint például a Nokia Lumia egyes típusai. Mindezt ráadásul a gyártó rendkívül alacsony áron kínálja, ami a Samsungra jellemző magas minőség és tartósság társaságában nagyon jó ár-arány értéket képvisel, noha tény és való, hogy a kevésbé nevesebb cégek ennél olcsóbb, és a tudás tekintetében jobb termékeket is a piacra küldtek már.

A következő híreink is érdekelhetik:
Ha minőségi esküvői szolgáltatókat keresel, biztos lehet abba, hogy nem csak az emlék marad.. (Fotó: www.fksz.hu)

A tökéletes esküvői film titkai

2015. március 14. 11:30.
Lefoglalták a Brad Pitt-film fegyvereit

Lefoglalták a Brad Pitt-film fegyvereit

2011. október 11. 10:43.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Zöldségek

A gasztronómia a hivatalos definíció szerint nem más, mint a kultúra és az ételek közötti kapcsolódási pont, amely lehet tudományos ...