Hozzávalók:
A gnocchihoz: | A mártáshoz: |
80 dkg krumpli | 30 dkg erdei gomba |
30 dkg liszt | fél fej hagyma |
só | só |
50 dkg sütőtök | pirospaprika |
1 dl tejszín | |
1 evőkanál liszt |
Elkészítés:
A tököt megsütjük. Míg a tök sül, addig a krumplit megfőzzük, összetörjük és sóval ízesítjük. A megsült tököt kiszedjük a héjából, a krumplival összekeverjük, és annyi liszttel összegyúrjuk, amennyit felvesz.
A tésztát hengerré formáljuk és tetszés szerinti nagyságú nudlikat vágunk belőle. Sós vízben kifőzzük a nudlikat.
Egy kis olajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a feldarabolt gombát. Ha nincs erdei gomba, akkor jó a csiperke is. Pár percig pároljuk, majd ízlés szerint paprikázzuk és sózzuk. A végén tejszínes liszttel behabarjuk és összeforraljuk.
A gnocchit a gombás szósszal meglocsolva tálaljuk.