2011. október 16. 16:13.
sutotokos-gnocchi-erdei-gombamartassal

Hozzávalók:

A gnocchihoz: A mártáshoz:
80 dkg krumpli 30 dkg erdei gomba
30 dkg liszt fél fej hagyma
50 dkg sütőtök pirospaprika
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt

Elkészítés:

A tököt megsütjük. Míg a tök sül, addig a krumplit megfőzzük, összetörjük és sóval ízesítjük. A megsült tököt kiszedjük a héjából, a krumplival összekeverjük, és annyi liszttel összegyúrjuk, amennyit felvesz.

A tésztát hengerré formáljuk és tetszés szerinti nagyságú nudlikat vágunk belőle. Sós vízben kifőzzük a nudlikat.

Egy kis olajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a feldarabolt gombát. Ha nincs erdei gomba, akkor jó a csiperke is. Pár percig pároljuk, majd ízlés szerint paprikázzuk és sózzuk. A végén tejszínes liszttel behabarjuk és összeforraljuk.

A gnocchit a gombás szósszal meglocsolva tálaljuk.

A következő híreink is érdekelhetik:
Erdei Zsolt

Erdei Zsolt visszavonul?

2012. október 2. 17:23.
Barackos tekercs

Barackos tekercs

2012. január 31. 6:11.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2458 w=320 h=180 float=left] Hozzávalók 4-6 személyre: A palacsintatésztához: A töltelékhez: 20 dkg liszt 2 fej vöröshagyma 4 tojás ...