2011. november 11. 17:53.
libacomb

Fokhagymás libacomb

Hozzávalók:

4 libacomb (alsó+felső egyben)
16 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
3 evőkanál ételízesítő

Elkészítés:

A combokat megmossuk, megtisztítjuk, és a fokhagymát vékony darabokra vágjuk. A húsba kisebb nyílásokat vágunk és bele belenyomkodjuk a fokhagymát.
A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.
Az olajat összekeverjük az ételízesítővel és megkenjük vele a combokat, a hús alá kb. 1 dl vizet öntünk és 1,5-2 órát sütjük a libacombokat. A sütés alatt többször megforgatjuk és megöntözzük a kisült pecsenyelével.
A kész libacombokat burgonyapürével vagy gombóccal kínáljuk.

Gombás libamáj

libamaj

Hozzávalók:

40 dkg libamáj 1/2 dl vörösbor
25 dkg gomba 2 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
1 evőkanál libazsír (vagy 2 evőkanál olaj) ízlés szerint só és törött fekete bors

Elkészítés:

A reszelt vöröshagymát megfuttatjuk a libazsíron, majd rátesszük a felszeletelt gombát és a zúzott fokhagymát. Fedő alatt puhára pároljuk, majd ha a zsír elfőtt, lepirítjuk rajta a kockára vágott libamájat. Ráöntjük a vörösbort és a tejszínt, majd fedő alatt felforraljuk. Pár perc párolás után, ha a ragu kissé besűrűsödött lezárjuk a gázt alatta, de a fedőt még 5 percig rajtahagyjuk. A májat csak a tányéron sózzuk.

Márton napi libasütemény

Hozzávalók:

libasutemeny
Tésztához: 40 dkg liszt
20 dkg sovány túró 1 cs + 2 tk sütőpor
10 dkg cukor mazsola a szemekhez
8 ek olaj Mázhoz:
6 ek tej 4 ek citromlé
tojás 15 dkg porcukor
1 cs vaníliacukor liba alakú tésztaszaggató (vagy sablon)
1 csipetnyi só

Elkészítés:

A túróhoz adjuk hozzá az olajat, cukrot, tejet, vaníliacukrot, sütőport és a sót, majd gyúrjuk jól össze a liszttel.
A tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtsuk ki, majd szaggassuk ki belőle a libaformákat. A kislibákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és mindegyiknek egy mazsolát tegyünk szemének.
Előmelegített, 200°C-os sütőben süssük kb. 12-15 percig.
A kihűlt libákat kenjük be a citromléből és porcukorból készült mázzal.

A következő híreink is érdekelhetik:
Szilveszteri receptek

Szilveszteri receptek

2011. december 30. 17:36.
Márton napi hagyományok

Márton napi hagyományok

2011. november 10. 16:22.
Palacsintalasagne

Palacsintalasagne

2011. október 9. 8:14.
Cukkinis metélt

Cukkinis metélt

2011. július 14. 12:59.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2626 w=320 h=100 float=left] Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg brokkoli (lehet mirelit is) 1 dl tejszín 10 dkg baconszalonna ...