2013. március 8. 14:33.

Észak-Korea hatályon kívül helyezte a Dél-Koreával kötött kétoldalú megnemtámadási egyezményt – jelentette be március 8-án a két Korea újraegyesítéséért felelős phenjani bizottság.

Észak-Korea felmondta a Dél-Koreával kötött kétoldalú megnemtámadási egyezményeket, és megszakítja a két ország között létesített forródrót kapcsolatot. A hírt nem sokkal azután jelentette be Phenjan, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa újabb szankciókat foganatosított az észak-koreai atomprogramok ellen.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető március 8-án meglátogatta azt a katonai egységet, amely 2010-ben tüzérségi támadást hajtott végre a dél-koreai Jonpjong sziget ellen. A vezető arra szólította fel az ott szolgáló katonákat, hogy készüljenek „konfrontációra az ellenséggel”. A két évvel ezelőtti incidens – amely 4 halálos áldozatot és 18 sebesültet követelt – az egyik legsúlyosabb volt a két fél között az 1950-1953-as koreai háború óta.

katonák

Kim Dzsong Un felszólította a katonákat, hogy készüljenek fel a konfrontációra az ellenséggel

A csütörtökön elfogadott új BT-szankciókkal az ENSZ tovább akarja nehezíteni az észak-koreai ballisztikus rakéta- és nukleáris fegyverprogramok finanszírozását, valamint az ezekhez szükséges anyagok beszerzését.

Észak-Korea február 12-én újabb, immár harmadik nukleáris föld alatti robbantást hajtott végre, amivel ismételten megszegte a BT határozatait.

A következő híreink is érdekelhetik:
rakéta

Észak-Korea fellőtte a rakétáját

2012. december 12. 10:44.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
árnyék

A jókedvű asszony akár egész nap képes lenne táncolni. Az aranyos videót egy amerikai nő készítette és tette fel a ...